Advert
Advert
Advert

Av. Remzi Kazmaz İmza Gününde Okurları ile Buluşacak

Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Av. Remzi Kazmaz’ın kaleme aldığı Futsol kitabının İmza Günü ve Film Gösterimi Rize ve Trabzon’da yapılacak. Kazmaz 7 şubat Cuma saat 18:00’da Rize’de Bizum kitap evinde, 8 Şubat Cumartesi ise Trabzon’da Ruhu Türkyılmaz Sanat Evin’de okurları ile buluşacak.

Av. Remzi Kazmaz İmza Gününde Okurları ile Buluşacak
Av. Remzi Kazmaz İmza Gününde Okurları ile Buluşacak admin

Türk futbolunu Kalem alan Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticilerinden Av. Remzi Kazmaz Rize ve Trabzon’da okurları ile buluşacak. Kazmaz 7 şubat Cuma saat 18:00’da Rize’de Bizum kitap evinde, 8 Şubat Cumartesi ise 18:00’da Trabzon’da Ruhu Türkyılmaz Sanat Evin’de okurları ile buluşacak. 
Soldan bakıldığında karşımıza farklı bir futbol çıkacağını anlatan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden ve Çevre Avukatı Remzi Kazmaz. “Futbol, sadece yeşil sahalarda başlayıp biten bir oyun değildir. Maçlar genellikle 90 dakikada sona erer. Ardından günler boyu sürecek ‘futbolun sadece futbol olmadığını’ kanıtlayan öyküler, yorumlar ve olaylar başlar. Bu gözle bakarsanız, oyun içinde oyun olduğunu siz de görürsünüz” ifadeleri ile kitabını anlattı.

FUTBOLUN  SOL YUMRUĞU: FUTSOL


 Avukat, yazar ,aktivist ,yönetmen Remzi Kazmaz yeni kitabı FUTSOL ile Karadeniz’e geliyor.      
‘Büyük bir topla şehir içinde gürültüler yapıldığı bu durumun(tanrı korusun )birçok kaza ve hasara sebebiyet verecğei anlaşılmıltır. Tanrı ve kral adına şehir ve kasaba içinde top oynanmasını yasaklıyorum. Emirlerimizin aksine hareket ederek top oynayanlar en şiddetli cezalarla cezalandırılacaktır.’ 
2. Edward tarafından bu ferman ile yasaklanan futbol günümüz İngilteresi için şüphesiz bambaşka bir anlam ifade ediyor.Sadece İngiltere için değil tüm dünya için futbolun ilk ortaya çıkışından günümüzdeki sosyokültürel konumuna ulaşmasına kadar geçen süreç bir hayli zorlu ve ilginç.  Avukat Remzi Kazmaz futbolun hem içinden hem de dışından bir göz olarak futbolun ortaya çıkışından başlıyor, bu oyuna yön vermiş futbolun efsanelerini de oyuna katarak bizleri futbol tarihinin unutulmaz zamanlarında bir gezintiye çıkarıyor. Okurun dikkatini futbolun apolitik olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği,  futboldaki mafyalaşma, emek sömürüsü ve bahis-iddia-şikenin futbolu kıskaca alması sorunlarına çekerken canlı bir organizma olarak kabul edilmesi gereken futbolun şiddete, ayrımcığa nasıl karşı çıkacağının futbolda kardeşliğe tribünlerde yoldaşlığa nasıl teşvik edileceğinin de yollarını gösteriyor. TFF Disiplin Kurulu Başkanlığı, Rizespor yöneticiği ve danışmanlığı yapmış olan AV. Remzi Kazmaz bu kitabında futbolu okura alışılagelmişin dışında siyasi ve devrimci  bir perspektifle göstermekle kalmıyor futbolun egemen tarafından muhalif duyguları törpülemek için kullanıldığını, futbolun eğlence aracı olmaktan uzaklaştırılıp içinde kirli işlerin döndüğü gerek izleyicinin salt tüketici konumuna indirgenmesi   bu vesileyle sömürülmesi gerek emekçi halkın eğlence aracı olması gerekirken zengin ve egemen sınıfın kayırılma aracı olaması konularını adeta gözümüzün içine sokuyor.  Yazar , çıktığı ilk günden beri dikkat çeken, taviz vermeyen duruşu ve içeriğiyle sansasyon yaratan FUTSOL’la  Türkiye çapında  turneye çıkıyor. Yazarın ilk durağı ise kendi memleketi Rize olacak.


Biz de futbol, kardeşlik ve yoldaşlık adına gösterdiği üstün çaba ve gayretlerden dolayı kendisini teşekkür ediyor,  yeni kitabı ve belgesel filmi FUTSOL için kendisini tebrik ediyoruz. 

 Yazar hem imza gününde okurlarıyla buluşup kitaplarını imzalayacak hem de yönetmenliğini de kendisinin yaptığı aynı adlı ‘’FUTSOL’’belgesel filmini okurlarıyla birlikte izleyecek.

Yazar :
7 Şubat’ta Rize Bizum Kitap Evi’nde 
8 Şubatta Trabzon’da
15 şubatta Atakum’da
16 şubatta Samsun Tüyap Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak.

 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!