Advert
Advert
Advert

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı, Vali Kemal Çeber’in başkanlığında ve kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Danışma Kurulu toplantısı üniversitemiz ev sahipliğinde Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Başkanlığını Rize Valisi Kemal Çeber’in yaptığı toplantıya, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ile Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Yusuf Mengi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Üniversite Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, Üniversite Mezunlar Derneği Başkanı Öğr. Gör. Abdulmuttalip Pilatin ve Üniversite Öğrenci Konsey Başkanı Saffet Çolak’tan oluşan kurul üyeleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman Üniversite ve Danışma Kurulu Toplantısının gündeminde bulunan konularla ilgili olarak bilgi verdi.

Rektör Karaman, üniversitenin eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetlerinin devamlı ve aktif bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için paydaşlarıyla istişarelerde bulunmak ve üniversitenin gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu tür toplantıları tertip ettiklerini söyledi.

 


Rize Valisi Kemal Çeber ise, toplantının üniversitenin daha da büyümesinin yanında şehrin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak yeni fikirlerin ortaya çıkmasına olanak sağladığını belirterek, ”Akademik başarıları ile takdir toplayıp kısa zamanda ülkemizin seçkin üniversiteleri arasındaki haklı yerini alan Üniversitemiz, ilimizde ve bölgemizde eğitime önemli katkılar sağlayan saygın, bölgenin ufkunu açacak, farklı bakış açıları katacak ciddi bir kurumdur. Geçtiğimiz günlerde Türk Standardları Enstitüsü Yönetim Kurulu tarafından denetim sürecini başarıyla tamamlayan Üniversitemize, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Takdimini gerçekleştirmenin gururunu birlikte yaşadık. Ayrıca Üniversitemiz, Yurt içinde ve yurt dışında nitelikli üniversite olma hedefinde ilerleyerek, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan en çok proje desteği alan 28.üniversite olmuştur. Üniversite yönetimimizi tüm birimleriyle birlikte; kararlı, gayretli çalışmalarından ve elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ediyorum.

Ar- Ge, inovasyon, ticarileştirme ve istihdam yaratma faaliyetlerinin dünya ekonomisine yön verdiği günümüzde üniversiteler illerin ve bölgenin itici gücü haline gelmekteler. Üniversitemiz kamu kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkileri bakımından birlik beraberlik içinde, işbirliğini arttırarak çalışmalarına devam etmekte ve bundan da elbette memnuniyet duymaktayız. Bu uyumunda üniversite-kamu ve üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkıları olacağına inanıyoruz.” dedi.

Üniversitede yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantıda kurul üyeleri fikir ve önerilerini sundu.

Ülke ekonomisine katkısı yıllık yaklaşık 5 milyar olan ve 200.000 ailenin geçim kaynağını oluşturan çay konusunda üniversitenin ihtisaslaşması, Sahil Dolgu Alanı Projesi, 12 farklı kampüsü bulunan üniversitenin ilçelerdeki kampüslerinde sosyal faaliyetlerin arttırılmasının öğrenci tercihlerinde önemli bir katkı sağlayacağı, Rize turizmine değer katmak amacıyla turist rehberliği eğitiminin verildiği yüksek lisans programının açılması, standardı yüksek öğrenci yurtlarının sayısının artırılması, paydaşların ve hayırseverlerin katkılarıyla üniversiteye kazandırılan yatırımlar ele alındı.

Toplantıda ayrıca üniversitenin yayınlarından olan “Rize Halk Kültürü Derlemeleri 1” adlı eser kurul üyelerine hediye edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!