Advert
Advert
Advert

Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: Rize'nin Yeni ve Büyük Modern Bir Hastaneye İhtiyacı Var

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rize’deki mevcut hastanelerin kapasite üzeri hizmet verdiklerini ifade ederek, kentin yeni ve büyük modern bir hastaneye ihtiyacı bulunduğunu kaydetti.

Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: Rize'nin Yeni ve Büyük Modern Bir Hastaneye İhtiyacı Var
Rize İl Sağlık Müdürü Tepe: Rize'nin Yeni ve Büyük Modern Bir Hastaneye İhtiyacı Var admin

Sağlık Bakanlığı tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine 150 adet üç motorlu hasta yatağı, 150 adet hasta yemek masası ve 150 adet hasta başı etejer tahsis edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hasta yatak ve diğer ekipmanların öncelikli ihtiyaca göre hastaların kullanımı için servislere dağıtımına başlandı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, tüm hasta odalarındaki hasta yataklarını otomatik motorlu ve hareketli yeni yataklarla değiştirerek, hastaların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2005 yılından itibaren Rize’nin yanı sıra tüm bölgeye yoğun bir şekilde hizmet veren bir hastane olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Tepe, “Hastanemiz günde en az 6-7 bin kişinin hizmet aldığı bir hastanedir. Zamanında 250 yataklı devlet hastanesi standardında yapılmış olup, şuan için 530 yatakla hizmet vermektedir. Yani artık fiziki mekân anlamında standartları zorlamaktayız. Halen daha kapasite arttırma ihtiyacımız olduğu halde artık genişleyeceğimiz hastane içi ve çevresinde alan kalmadığından bunu sağlamamız mümkün olmamaktadır.” dedi.

Tepe, Rize Devlet Hastanesinin de hemen hemen maksimum kapasitede hizmet verdiğini kaydederek, Rize’ye yeni ve büyük modern bir hastanenin yapılmasının ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Tepe, kentte yeni hastane yapılana dek mevcut olanakları sonuna kadar zorlayarak var olanı ve yıprananı en şekilde iyileştirmenin en önemli amaçları olduğunu ve bunun gayretinde içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Bu amaca hizmetle son gelen yatak ve diğer mefruşatlar ile neredeyse Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin tamamına yakınını bu anlamda yenilenme işini tamamlayacaklarını belirten Tepe, “Yine eskimiş olan ve ilimiz hatta bölgemiz için son derece önemli Kalp ve Damar Cerrahisi Servisini tümüyle yeniden modernizasyonu bitmek üzeredir. Ayrıca hastane poliklinik katlarında lavaboların büyük kısmının tadilatı tüm hızıyla devam etmekte olup, yakın zamanda temiz ve yeni bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.” dedi.

Tıbbi cihaz, malzeme ve uzman hekim tedariği açısından bakanlık ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Tepe, “Ülke genelinde son derece az sayıda olan çocuk nöroloji, çocuk nefroloji ve çocuk kardiyoloji gibi ihtiyaç duyduğumuz uzman alanları dışında çok fazlaca bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Bu uzmanlık alanlarıyla ilgili de ülke genelinde planlama da en ön sıradayız. Çok yakın bir süreçte uzun zamandır beklediğimiz ve ihtiyacımız olan bu uzmanlara kavuşmayı planlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Hastanelere yeni gelen yatakların servislere dağıtım işlemi tamamladıktan sonra buradan çıkacak olan eski karyolaları evlerdeki yatalak hastalara dağıtacaklarını belirten Tepe, bu sebeple karyola ihtiyacı olan yatalak hastaları aile hekimlerinden alacakları karyola talep formu ile İl Sağlık Müdürlüğüne başvurmaya davet etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!