Advert
Advert
Advert

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen törende birinci sınıf öğrencileri önlüklerini giydi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi admin

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda “Hekimliğe İlk Adım” sloganı ile gerçekleştirilen 2019-2020 Akademik Yılı Önlük Giydirme Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Üniversitenin Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkoyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş bir konuşma yaptı.

İçerisinde bulunulan Diş Hekimliği Haftası ve Diş Hekimliği Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, ülkemizdeki ilk Diş Hekimliği Fakültesi’nin 22 Kasım’da kurulmuş olması münasebetiyle öğrencilerin önlük giyme töreninin bu anlamlı günde yapıldığını söyledi.

Beyaz önlüğün sağlığın, temizliğin, dürüstlüğün ve aydınlığın simgesi olduğunu hatırlatan Dekan Zeynep Yeşil Duymuş, öğrencilere hitaben, “Aileleriniz huzurunda bugün hekimlik mesleğinin bir parçası olan beyaz önlüğünüz hocalarınız tarafından giydirilecek ve mesleğe ilk adımınızı atacaksınız. Sizlerden bu önlüğün anlamını idrak ederek hareket etmenizi temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Yılmaz, Üniversitenin akademik personeli, il yöneticileri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende daha sonra, protokol ve öğretim üyeleri tarafından 70 diş hekimliği öğrencisine beyaz önlükleri giydirildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!