Advert
Advert
Advert

“2. Rize Kitap Fuarı" Açıldı

Rize Valiliğinin desteğiyle Rize Merkez Muhtarlar Derneği öncülüğünde organize edilen "2. Rize Kitap Fuarı" açıldı.

“2. Rize Kitap Fuarı
“2. Rize Kitap Fuarı admin

Rize Merkez Muhtarlar Derneği öncülüğünde Rize Valiliği, Rize Belediyesi, ÇAYKUR, Rize Ticaret Borsası ve Rize Araştırmaları Vakfı (REVAK)’ın destekleriyle, Elma Grup organizasyonuyla "2'nci Rize Kitap Fuarı", İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde açıldı.

Vali Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya'nın açılışını gerçekleştirdiği fuara, çok sayıda yazar ve kitapsever katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rize Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, "Şu internet çağında, içimizin dışımızın internet olduğu bu çağda, eğer aslımızı korumak, kimliğimizi korumak, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak samimiyetle söylüyorum; kitap okumayı hayatımızın bir parçası hâline getirelim. Bilgiye google’dan değil, kitaptan ulaşalım, televizyona ayırdığımız zamanın bir parçasını kitaba ayıralım. Göreceksiniz o zaman daha özgüvenli insanlar olmuş olacağız." dedi.

Rize’de kitap fuarı düzenlemenin kendileri için bir hayal olduğunu kaydeden Kaya, "Artık Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde onun adını taşıyan bir üniversitemiz var. Kurumlarımız, kuruluşlarımız yenilenmiş ve düne göre çok daha güçlü hâle gelmiş. Şimdi hedefimiz, muhtevanın zenginleştirilmesidir. Bunun için de herkes, her kurum ve kuruluşumuz üzerine düşeni yapmalı ve yapacak inşallah. Zaman gelip geçer, bu günler gelip geçer. Geriye dönüp baktığımızda övüneceğimiz, üzülmeyeceğimiz, keşke demeyeceğimiz işler yapmış olmamız gerek. İnsan, insan, yine insan diyoruz. İnsanı asla ihmal etmemeliyiz diyoruz." diye konuştu.

Kaya, Rize Merkez Muhtarlar Derneği olarak üzerlerine düşen her işi görev aşkıyla yaptıklarını ifade ederek, "Kitap fuarına tencere olmak görevi bize düştüyse eğer, bunu zevkle yaparız. Yeter ki Rize’mize, Rize’mizin kültürüne, Rize’mizin gençlerine bir katkımız olsun, biz hemen orada varız. Fuarımıza katılan 70 yayınevi ve 50 yazarımızı okuyucu ve kitapseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hâle gelen Rize’mizdeki bu kitap fuarı, daha nice yıllar gelişerek devam edecek inşallah. Çorbada tuzu olan herkese müteşekkiriz. Bu vesileyle himayelerinden dolayı Sayın Valimize, destekleri için Sayın Rize Belediye Başkanımıza, katkılarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına, fuarımızın ev sahipliğini yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, desteklerinden dolayı İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Çaykur Genel Müdürlüğümüze, Rize Araştırmaları Vakfına, kurulumu ve organizatörlüğü yapan Elma Grubuna ve kurucusu bulunduğum Rize Merkez Muhtarlar Derneğinin üyesi fedakâr muhtarlarımıza hemşerilerim adına, kitap dostları adına çok teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel şehrimizi, dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı bu şehrimizi kitap fuarıyla bereketlendirdiler. Bizi ve gönlümüzü bu sonbahar serinliğinde kitabın sıcaklığıyla ısıttılar." şeklinde konuştu.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kitap yayını ve okuma sıralamasında dünyada iyi bir yerde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin kitap okuma alışkınlığı açısından dünyada 86'ncı sırada olduğuna işaret eden Yazıcı, "Yerimiz çok iyi değil. Bir başka araştırmaya göre, insanımızın günlük faaliyetleri arasında okumaya ayırdığı zaman 7 dakika. Televizyon izlemek, internet için günlük ayırdığı zaman ise 5 saat. Milli Kütüphanemizde yayın sayısı 1 milyonu aştı. Külliye'de, Türkiye standartlarını aşacak bir biçimde kütüphane inşası bitmek üzere. Okumayı insanımızın günlük hayatının bir parçası haline getirmeliyiz." dedi.

Hayati Yazıcı, Türkiye'nin her ilinde üniversite açıldığının altını çizerek, "Üniversite sayısı 220'ye ulaştı. Eğitim ile ilgili altyapı yatırımları, yaptığınız her şey önemlidir ama tüm bunlardan daha önemlisi, insanımızın okuma alışkanlığını geliştirmektir. Seferberlik yapmak zorundayız." diye konuştu.

 

Sosyal hayatta okuyan ve sorgulayan insanın önemine değinen Yazıcı, muhakeme yeteneğini geliştiren insanların çoğalması gerektiğini aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, okuyan insanın, sorgulayan ve empati yapan insan olduğunu dile getirerek, "Okuyan insan, demokratik yaklaşım bakımından reflekslerini geliştiren insan demektir. Her günümüz kitap günü olsun. Milletimiz yazılan, sunulan kitapları okumak suretiyle hayatını donatırsa ilişkilerimiz düzelecek. İlişkilerimiz daha da yumuşayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Açılışın ardından fuarı gezen Yazıcı, satın aldığı kitapları çocuklara hediye etti. Vali Kemal Çeber ve diğer protokol üyeleri de fuardan kitap satın alarak maddi destekte bulundu.

Fuar, 1 Aralık'a kadar açık kalacak.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!