Advert
Advert
Advert

İyidere'de üst geçit yeri tartışmalara yol açtı

Rize’nin İyidere ilçesinde yapılması planlanan yaya üst üstgeçidi yapılacağı yer nedeni tartışmalara neden oldu.

İyidere'de üst geçit yeri tartışmalara yol açtı
İyidere'de üst geçit yeri tartışmalara yol açtı admin
Rize’nin İyidere ilçesinde yapılması planlanan yaya üst üstgeçidi yapılacağı yer nedeni tartışmalara neden oldu.
 
Rize’nin İyidere ilçesinde yapılması planlanan yaya üst üstgeçidi yapılacağı yer nedeni tartışmalara neden oldu.  Hazar Mahallesinde fabrika yanında yapılması planlanan üstgeçittin mahalle halkına hizmet etmeyeceği belirtilerek köprünün daha ilerisinde bulunan cami önünde yapılması isteniyor. Mahallenin orta mevkisin caminin bulunduğu yer olduğunu belirten mahalle halkı yaşlılarımızın cami önünden üst geçitte kadar yürümesi çok zor bu nedenle yapılması planlanan yerin değiştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Mahalle sakinlerinden Naciye Bursalı Mahallelinin mağdur olduğunu belirleterek :” Köprünün cami yanında yapılmasını istiyoruz bizim yaşlılarımız var yürüyemiyorlar orta merkez burası olduğu için burada yapılmasını istiyoruz. Buradaki insanlar deniz kenarına hiç inmeyecek mi? Köprün altından bayan olarak biz gece nasıl geçeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
81 Yaşındaki Kemal Işık ise :”cami önü mahallemiz için daha uygun ben 81 yaşındayım değnek ile geziyorum ben nasıl geleceğim oradan buraya kadar” dedi. 
 
Bir diğer Mahalle sakini Muhammet Balcı ise :” Burada bulunan arsamızın önünde yapılacak bir üst geçit var biz bunun talebini geçen yıllarda yapmıştır. Yapılacak yerinde mevcut toplu taşımanın yapıldığı az ilerideki cami önünde yapılacaktı fakat belediye başkanımız ille de kendi istediği yerde yapılacak diye bize dik talik uyguluyor.

Bize ayıt mevcut yerimiz var aynı buradaki arsa kadar burada bunu yap burasıda bizim dedik ama ille de burada yapacağım diyor. Sayın Cumhurbaşkanımız sizlere benim halkımı üzmeden sıkıntıya sokmadan iş yapacaksınız dediyse de biz bunu buna anlatamadık. İl başkanlığına gitti belediye ile ilgili yerlere gittik herkes bize hak verdi hepsi bizi onayladı” dedi.
İyidere Belediyesi meclis üyesi Şenol Balcı:” Mahalle sakinleri olarak cami önünde bu üst geçittin yapılmasını istiyoruz birileri bizim köprüye karşı olduğumuzu üst geçiti istemediğimizi söylüyor  bunlar yalan dolandır bizim istediğimiz caminin yanında yapılmasıdır. Konum olarak cami önü fiziki olarak köprü için uygundur mahallenin de tam ortasına denk geliyor. Yaşlılarımız ve çocuklarımız için burası uygundur” dedi.

 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!