Advert
Advert
Advert

MHP'li Çiftçi O Habere Cevap Verdi!

Çayeli’nin MHP’li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi hakkında bugün AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen bazı sitelerin yayınladığı haberler herkesi şoke etti. Haberlerde işten çıkartılan yüzde 90 engelli Şükran Yağcı’nın kim olduğundan bahsedilirken AK Parti’nin Çayeli İl Genel Meclis Üyesi Ömer Latif Yağcı’nın kızı olduğu ve maddi durumunun kızın çalışmasına bağlı olmadığından söz edilmeyişi haberlerde art niyet aratarak ‘Cumhur İttifakı’ hakkında yanlış düşünülmesine neden oldu.

MHP'li Çiftçi O Habere Cevap Verdi!
MHP'li Çiftçi O Habere Cevap Verdi! admin

Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediye bünyesinde çalışan 23 yaşındaki engelli genç kızı işten çıkarttığı iddialarını yanıtladı. Genç kızın ilk 4 ay belediyeye gelmeyerek ilçedeki bir okulun kütüphanesinde gönüllü olarak çalıştığını ve kendisini belediyeye çağırdıklarında araya tanıdıklarını sokarak okulda kalması için bir uğraş verildiğini dile getiren Çiftçi kabul etmeyerek belediyenin girişinde bulunan ‘Danışma’ kısmında kendisine görev verdiklerini ifade etti. 

 

Daha sonra kendisinin işe gidiş gelişinin çok güç olduğunu gördüklerini dile getiren Çiftçi, yüzde 90 engelli olan Şükran Yağcı isimli genç kızın babasının AK Parti’nin Çayeli Eski İlçe Başkanı ve şuan ki İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Latif Yağcı olduğunu ve maddi anlamda çalışmaya ihtiyacı olmadığını dile getirdi. 

 

AK Partiye yakınlığı ile bilinen bazı yayın organlarının kendisine yönelik yapmış olduğu linç girişimine anlam veremediğini dile getiren Çiftçi, Çayeli’nde bir çok engelli genç olduğunu ve ihtiyacı olana yardım etmekten kaçınmadıklarını sözlerine ekledi. 

 

Şükran Yağcı isimli engelli gencin işten çıkartıldığı iddialarına yanıt veren Çayeli Belediyesi Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Yağcı’nın babasının AK Parti’nin Çayeli İlçe Eski Başkanı olduğunu hatırlatarak, seçimlerden 3 gün önce işe girdiğini vurguladı. Sabah işe gelişini gördüğünde işten çıkartılan Yağcı’ya üzüldüğünü dile getiren Çiftçi “Bir genç kız kardeşimizi yaklaşık 1 ay önce çıkartma durumunda kaldık. Aslında hikayesi şöyle başlıyor; kendisi seçimden 3 gün önce işe girdi. İşe girmesinde ki tek dayanağı babasının daha önce kurucu ilçe yöneticisi ve akabinde ilçe başkanlığı yapmış olması. Bugün de ilk genel meclisi üyesi olması. Yani aslında ekonomisi çok iyi, ihtiyacı olmayan ama mutlaka herkes gibi çalışması gereken ve sosyalleşmesi gereken bir kardeşimiz. Benden önceki belediye başkanı son 3 günde bu kardeşimizi işe almış. Son 3 günde işe alması demek partisine zarar vermek için düşünülmüş bir şey olabilir. Bunu ad kızın babası Ömer Latif Yağcı fırsata çevirmiş. İlçemizde birçok engelli çocuk var, genç kız var, genç var. Bana da geliyorlar ‘Başkanım çalışmak istiyoruz’ diye. Bu genç kızımız yüzde 90 engelli. Ben bir sabah işe gelişini gördüğümde çok acıdım. Anne ve babası arabanın arkasından karga tulumba çıkartıp, belediyeye getirip, yerine koymaya çalışıyorlardı” şeklinde konuştu.

 

Şükran Yağcı isimli vatandaşın engelinin yüzde 90 oranında olduğunu hatırlatan Çiftçi, sosyalleşmek için belediyenin bir çok alanı olduğunu e buralarda kendisine yer bulabileceğini sözlerine ekledi. Çiftçi “Yüzde 90 engelli bir çocuğunu karga tulumba işe getirmek bir aile için işin açıkçası evladına karşı çok acı çok zulümkar bir şey olsa gerek. İhtiyacı varsa karşılanabilir ama Ömer Latif Yağcı’nın bir ihtiyacı yok. Kendisi kendi bulunduğu yerin en varlıklı ailelerinden birisi. İlla da sosyalleşmek istiyorsa bugün sosyalleş ilecek çok alan var. Gençlik merkezimiz var birçok gönüllü yerler var. Şükran kardeşimiz gidip oralarda çalışabilir. Biz aslında işten çıkartmayla Şükran’a bir yanlış yapmış değiliz. Onu düşündüğümüz için bu eylemde bulunduk çünkü onun içerisinde bulunduğu işe gidip gelirken ki durumu gördük” dedi.

 

Şükran Yağcı isimli engelli vatandaşın işe girişi yapıldıktan sonra 4 ay boyunca belediyeye gelmediğini ve gönüllü olarak çalıştığı kütüphanede kalabilmek için araya aracı soktuğunu dile getiren Ülkücü Başkan Çiftçi “Bu genç kardeşimiz zaten yaklaşık 4 ay belediyeye hiç gelmedi. Burada bir okulun kütüphanesinde belediyeden maaşını alarak, sosyal güvencesini belediyeden sağlayarak bir okulun kütüphanesinde çalıştı. Biz onun çalışmasını ad görmedik. Daha sonra ben babasına belediye gelmesi gerektiğini söyledim. Engelli olduğu için, hiç görmemişiz onu çünkü. Araya okulun müdürünü, daha sonra kendisini, daha sonra Ömer Latif Yağcı babasını belediyeye göndererek orada dursun diye iltimas istedi ama ‘hayır, belediye personelinin belediyede herhangi bir yerde çalışması gerektiğini’ söyledik. Biz belediye binasının girişinde danışma var, bu işi yapabilir diye düşündük ama işin gerçeği yaklaşık 2 ayda burada bizimle beraber çalıştı. Bu çalışma esnasında Şükran kardeşimizin işin gerçeği ailesi 3-5 kuruş para alabilmek için bunu istismar ettiğini ve bu istismar üzerinden kızı buraya her gün karga tulumba getirdiğini gördük” ifadelerini kullandı.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!