Advert
Advert
Advert

Türüt: "Rize'nin Yeraltındaki Mineral Suları İçin Çalışma Başlattık"

Rize İl Genel Meclis Başkanlığı, Rize’nin jeotermal kaynak ve doğal mineralli sularının tespit edilmesi için başlattığı çalışma kapsamında 18 farklı bölgede mineralli su tespiti yaptı.

Türüt:
Türüt: admin

Rize İl Genel Meclis Başkanlığınca “Yeşil Yol” çalışmaları kapsamında alternatif turizm çeşitliliğini göz önüne alarak aynı zamanda sağlık açısından birçok faydası bulunan doğal mineralli suların tespiti ve gerek turizm gerekse ekonomik açıdan kente fayda sağlaması için başlatılan çalışmalar kapsamında 18 farklı yerde doğal mineralli su tespiti yapıldı.

Rize İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, yaptığı açıklamada, başkanlığın Rize’de turizm, ekonomik, sosyal, kültürel ve bir çok alanda çeşitli çalışmalar yürüttüğünü kaydederek bu çalışmalardan birinin de “Yeşil Yol” ve “Yeşil Yol”un turizm-ekonomik hareketliliği olduğunu kaydetti. Türüt, kentte sürdürülebilir bir turizm destinasyonu oluşturulması ve turizm çeşitliliğinin artırılması amacıyla başkanlığın tarihi cami ve tarihi eserlerin bakım ve onarımlarını yaparak, farklı turizm seçenekleri oluşturabilmek amacıyla “Yeşil Yol” çalışmaları kapsamında da alternatif turizm çeşitliliğini göz önüne alarak sağlık açısından birçok yararı bulunan ve doğadan elde edilen mineralli sudan sağlık yönünün yanı sıra ekonomik ve turizm açısından da faydalanmak ve Rize’ye bu yönde katkı sunması açısından başlattıkları mineralli su tespit çalışmaları sonucunda 18 farklı bölgede mineralli su tespitinin yapıldığını ve bu sulardan numunelerin alınmaya başlandığını ifade etti.

Rize ve ilçelerinde tespit edilen bu maden sularının Rize’nin bir markası olabilmesi için numune alım ve inceleme işlemlerinin yıl sonuna kadar devam edeceğini kaydeden Türüt, “İlimiz sınırları içerisinde bulunan maden sularının yerlerinin belirlenip analizlerinin yapılarak sağlık açısından faydalı olan sularımızın turizm ve ekonomik açıdan markalaşmasını sağlamak amacıyla çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda Rize ili ve ilçelerimizde toplam 18 adet mineralli su tespiti yapılmış olup bir taraftan numune alma işlemleri devam etmektedir diğer taraftan da alınan numunelerin Samsun Halk Sağlığı Laboratuvarına gönderilip analizlerinin yapılması sağlanmaktadır. Yıl sonuna kadar devam edecek bu inceleme ve analizler sonucunda Rize’mizin yer altından fışkıran bu madeninden en üst seviyede faydalanabilmek ve Rizemize ait maden suyu markası oluşturulup şişelenebilir olanları Rize ekonomisine katkı olarak ülkemize kazandıracağız. Sağlık yönünden faydalı olup da şişelenmeye uygun olmayan sularımızı ise turizme katkı sağlaması için tanıtım çalışması yapacağız. Rizemize hizmet noktasında ne gerekiyorsa yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bütün arkadaşlarımızla birlikte özveriyle çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!