Advert
Advert
Advert

Organik Çayda Fark Ücreti ve Taban Fiyatı Belli Oldu

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, organik çay taban fiyatının 5.80 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Alim, birinci sürgüne ait organik fark ücretlerinin Temmuz ayı sonu üreticilere ödeneceğini kaydetti.

Organik Çayda Fark Ücreti ve Taban Fiyatı Belli Oldu
Organik Çayda Fark Ücreti ve Taban Fiyatı Belli Oldu admin

ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, olay53’e yaptığı açıklamada, 2019 yılı organik çay fark ücretinin kilo başı 2,90 TL olmak üzere organik çay taban kilo fiyatının 5,80 TL olarak belirlendiğini söyledi.

Genel Müdür Vekili Alim, yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’da başlattıkları ikinci sürgün yaş çay alımlarının üreticilerin memnuniyeti altında sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirterek, ikinci sürgünde geride kalan süreçte 130 Bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Günlük çay işleme kapasitelerinin 9 bin ton olduğunu ve fabrikaların tam kapasite ile çalıştıklarını sözlerine ekleyen Alim, yaş çay alımlarının da tam kapasiteye göre belirlenerek bu şekilde alımların devam ettiğini ifade etti.

Alim, kuru çay satışlarında da belirledikleri hedefler doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini ve gerek iç piyasada gerek dış piyasada ÇAYKUR çayını ve ürünlerini pazarlayabilmek için görüşmelere devam ettiklerini ifade ederek, iç piyasada kamu kurumlarına, dış piyasada ise özellikle Pakistan’a çay satışı yapmak için görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

2019 yılı birinci sürgün yaş çay dönemine ait Mayıs ayında üreticilerden alınan yaklaşık 136 bin ton yaş çay karşılığı üreticilere 393 milyon liranın geçen ay ödendiğini kaydeden Genel Müdür Vekili Alim, birinci sürgüne ait Haziran ayında alınan 152 bin ton yaş çay karşılığı ise üreticilere ödenecek 440 milyon liranın 29-30 ve 31 Temmuz’da üreticilerin hesaplarına aktarılacağını söyledi.

Alim, organik çay üreticilerine de sattıkları organik çaya ait bedellerin yaş çay ödemeleriyle birlikte yapıldığını, 2,90 TL olarak belirlenen fark ücretinin ise 29 Temmuz’dan sonra ay sonuna kadar üreticilerin banka hesaplarına aktarılacağını ifade etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!