Advert
Advert
Advert

LGS’de Türkiye 4.sü Olan Rize’nin İl Milli Eğitim Müdürü Koçak: Ektiğimiz Fidanlar Meyve Vermeye Başladı

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Rize’nin 2019 LGS’de önemli bir başarıya imza atması dolayısıyla teşekkür açıklamasında bulundu.

LGS’de Türkiye 4.sü Olan Rize’nin İl Milli Eğitim Müdürü Koçak: Ektiğimiz Fidanlar Meyve Vermeye Başladı
LGS’de Türkiye 4.sü Olan Rize’nin İl Milli Eğitim Müdürü Koçak: Ektiğimiz Fidanlar Meyve Vermeye Başladı admin

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 2019 Liselere Giriş Sistemi (LGS)’de Rize’nin Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde Türkiye birinciliği, genel başarı ortalamasında ise Türkiye dördüncülüğünü elde etmesinin ardından yaptığı açıklamada, ektikleri fidanların meyve vermeye başladığını kaydederek, “Bu şehrin bağrından çıkarttığı nice başarılı şahsiyetlerine nicelerini ekleyerek Rize'nin güzel insanlarına bu gururu yaşatmak istedik. Elimizdeki cevherin kıymetini bilip güzel işleyelim istedik. Ve görünen o ki bunu da başardık.” dedi. Koçak, elde edilen başarıda, eğitim alanında yapılan çalışmalarla geçmiş yıllardan bugüne uygulanan kitap okuma projelerinin başarısının da katkısı olduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Koçak, 1 Haziran 2019 tarihinde Rize’den 3 bin 88 öğrencinin ter döktüğü Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavının açıklanan sonuçlarından duyduğu sevinci paylaşmak arzusu olduğunu kaydederek, “2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde ilimizdeki tüm resmi ortaokulların okul idarecileri, 8. sınıf rehber öğretmenleri ve branş öğretmenleri ile bir araya gelerek LGS'ye yönelik bilgilendirme ve istişare toplantıları gerçekleştirdik. Bu kapsamda yetenek temelli yönlendirme, beceri temelli ölçme değerlendirme ve düzeltme kuralının başarıya etkisi konularında bilinçlendirme çalışmaları yaptık. R.T.E Üniversitesi Eğitim Fakültesi Ölçme Değerlendirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerince ilimiz Beceri Temelli Soru Yazarı Komisyon üyelerine ölçme değerlendirme alanında çeşitli eğitimler aldırdık ve bu öğretmenlerimize beceri temelli soruların hazırlanması konusunda büyük katkı sağladık. Soru yazarı ekibimizce hazırlanan sorular öğrencilerimizle çeşitli şekillerde paylaşarak öğrencilerin beceri temelli sorulara adaptasyonunu sağladık. Okuduğunu anlama becerisinin temel alındığı LGS'deki başarımızın artmasında geçmiş yıllardan bugüne uyguladığımız kitap okuma projelerinin başarısının da katkısı olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Tüm bu çalışmalarla ektiğimiz fidanlar meyve vermeye başlamış ve 2019 Ortaöğretim Kurumları Merkezi Sınavında Alt Test Ham Puan Ortalamalarına göre ilimiz; Türkçe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin net ortalamalarında Türkiye 1.si, Fen Bilimleri ve T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin net ortalamalarında Türkiye 4.sü, Matematik dersi net ortalamasında Türkiye 9.su, Yabancı Dil dersi net ortalamasında Türkiye 11.si ve Genel net ortalamasında ise Türkiye 4.sü olmuştur.” dedi.

Açıklamasının devamında, Rize’ye aşkla hizmet etiklerini ifade eden Koçak, “Neşet ERTAŞ'ın ‘Aşkınan koşan yorulmaz.’ sözündeki gibi bu şehre aşkla hizmet ettik. Nitekim bu eğitim öğretim yılında da çok emek verdik, çalıştık ve döktüğümüz her ter damlası bir sonraki başarımız için bize birer enerji kaynağı oldu. Eğitim adına verdiğimiz her mücadelede geçmişten gelen başarının üstüne daha fazlasını koymayı hedefledik. Bu şehrin bağrından çıkarttığı nice başarılı şahsiyetlerine nicelerini ekleyerek Rize'nin güzel insanlarına bu gururu yaşatmak istedik. Elimizdeki cevherin kıymetini bilip güzel işleyelim istedik. Ve görünen o ki bunu da başardık.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, açıklamasının son bölümünde ise elde edilen başarının hep birlikte elde edildiğini ifade ederek, başta Vali Kemal Çeber olmak üzere tüm öğrencilere, velilere ve ilgililere teşekkürlerini ileterek, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz başardık... Ve şimdi teşekkür zamanı; şehre kattığı vizyonun içinde eğitime ayrı bir değer veren ve her türlü desteği alabildiğimiz Sayın Valimiz Kemal Çeber başta olmak üzere; kendilerine verilen hiçbir emeği karşılıksız bırakmayan pırıl pırıl yürekli öğrencilerimize teşekkürler. Her bilgiyi, doğruyu, zihinlere sevgiyle ilmek ilmek işleyen ve öğrencilerimizin yüreklerine dokunabilen fedakâr öğretmenlerimize teşekkürler. Bir milletin umudu ve gerçek gücü olan eğitimin liderliğini doğru yapan tüm yöneticilerimize teşekkürler. Kurumlarımızdaki iş ve işlemlerin sekteye uğramadan yürütülerek eğitimin örnek parçası olan büro personelimize teşekkürler. Okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve güvenlikle ilgili gayretleriyle öğrencilerimize ev sıcaklığı sağlayan yardımcı personelimize teşekkürler. kısaca; yakılan eğitim meşalesinin her bir kıvılcımını oluşturan geçmiş dönemde hizmette bulunan öğretmen ve yöneticilerimiz, velilerimiz, yerel ve ulusal basın mensuplarımız, STK'larımız olmak üzere tüm eğitim paydaşlarımıza teşekkürler.

İş ve gönül birliği içerisinde ilimizi her alanda başarıya taşıma, eğitimin niteliğini artırma amacımızı daimi kılıp, paylaşımcı bir anlayışla bugüne kadar yapılmış olan güzel ve kalıcı çalışmaları daha da geliştirip bu çalışmalara yenilerini de ekleyerek ekip ruhuyla çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyor ve saygılar sunuyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!