Advert
Advert
Advert

YÖK'ten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne 4 Bin 133 Kontenjan

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandı. YÖK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne gelecek sezon için 4 bin 133 öğrenci alım kadrosu ayırdı.

YÖK'ten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne 4 Bin 133 Kontenjan
YÖK'ten Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ne 4 Bin 133 Kontenjan admin

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğünden yapılan açıklamada, 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlandığı hatırlatmasında bulunularak adayların, tercihlerini belirlemeden önce kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, YÖK tarafından RTEÜ'ye ayrılan kontenjanlar hakkında bilgi verilerek, "2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Üniversitemiz bünyesindeki ön lisans ve lisans programlarına 123 tanesi okul birincisi kontenjanı olmak üzere toplam 4133 kontenjan verilmiştir. 36 ön lisans programımıza 1712 öğrenci ve 44 lisans programımıza da 2421 öğrenci alınacaktır.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için Üniversitemize verilen 4133 kontenjana, uluslararası öğrenci kontenjanı, dikey geçiş kontenjanı ile enstitülere alınacak yüksek lisans ve doktora öğrenci kontenjanları dâhil değildir." ifadelerine yer verilerek "Bu yıl tercih yapacak öğrenci adaylarını yeşil ile mavinin anavatanı, çayın başkenti Rize’ye ve en özel devlet üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bekler, başarılarının devamını dileriz." denildi.

2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!