Advert
Advert
Advert

Bakan Turhan'dan İkizdere Sivrikaya Karayolu Müjdesi

Bakan Turhan'dan İkizdere Sivrikaya Karayolu Müjdesi

Bakan Turhan'dan İkizdere Sivrikaya Karayolu Müjdesi
Bakan Turhan'dan İkizdere Sivrikaya Karayolu Müjdesi admin

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ovit Tüneli güzergahında bulunan ve Ovit’e ulaşımı sağlayan İkizdere Sivrikaya arasındaki bozuk olan karayolunun ne zaman yapılacağına dair soru ile Ovit Tüneli ve Kırık Tünelleriyle ilgili soruyu cevaplandırdı. Bakan Tarhan, karayolu projesinin tamamlanmak üzere olduğunu ifade ederek bu yılın 2. döneminde ihaleye çıkmayı planladıklarını kaydetti. Turhan, ayrıca Ovit Tünelinden günde 2 bin dolayında aracın geçtiğini kaydederek, Kırık Tünelinde de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkabileceklerini ifade etti.

 Bakan Turhan, müjdeli haberi vererek, “Kırık Tüneli inşaatı başlamış olan bir projemiz. Şu anda onun ikmal işini yapacağız. Biliyorsunuz ülkemizde 2018 yılında bir tasfiye vardı ve kamu ihale kanununda da firmalara tasfiye yapma hakkı verildi. Bazı işlerimizde şu anda tasfiye süreci devam ediyor. Bazı projelerimizin de ikmal ihale hazırlıkları devam ediyor. Kırık da bunlardan biri. Kırık’ın devamında Dallıkavak Tünelimiz var Aşkale tarafında. Yine bu Sivrikaya tarafı ile İkizdere arasında da projelerimiz tamamlanıyor. Onların da ihalesini önümüzdeki günlerde yaparak devam edeceğiz. İyidere İkizdere arasında 2 tane tünelimizi hizmete açtık. Şu anda çalışması devam eden İkizdere’nin geçişini de sağlayacak olan tünelde çalışmalar devam ediyor. Bu yılın sonuna kadar da orayı inşallah bitireceğiz. Dolayısıyla sahil yolunda İkizdere’yi geçecek olan trafik artık şehir içi trafiğine maruz kalmadan seyahat etme imkanına sahip olacak ama yukarıdaki kısıma da yani Sivrikaya ile İkizdere arasındaki kısımı da ihale edip oranın da inşallah standartını yükseltmiş olacağız. Bu yıl içerisinde tasfiye ve yeni ihale süreçleri tamamlandığında bu yılın sonuna doğru ihalelerini yapıp çalışmalara başlayacağız. Bu yılın 2. döneminde ihaleye çıkmayı hedefliyoruz. Bu yılın sonunda tamamlanacağını düşünüyoruz.” dedi.

İkizdere – Sivrikaya mevkiinde iklim şartları nedeniyle bozulmalar yaşandığına dikkat çeken Bakan Turhan, Ovit Tüneli’nde günlük 500-600 araçlık trafik yoğunluğundan 2 binli araç trafiğine ulaştıklarını kaydederek, “Bölgenin iklim şartları ve don çözülme hadisesinden dolayı kış sonrası bu yollarda bazı sorunlar yaşanıyor. Bakım ekiplerimiz, karayolları ekiplerimiz kıştan çıktıktan sonra bakımlarını yapıyorlar. Ovit Tünelini açtıktan sonra burada kışın kapanma olmadı. Ama kış şartlarından sonra özellikle yüksek kotlardan geçen yollarımızda don hadisesi nedeniyle tahribatlar oluyor, bozulmalar oluyor. Giderek de bölgenin trafiği artıyor. Trafik de toplamaya başladı. Geçen bi baktım günlük 500-600’lü trafiklerden şu anda 1500-2000’li trafikli günlere ulaşmaya başladık. Ovit şenlikleri ile yayla şenlikleri olduğu zaman burada trafik 3 bin 4 binlere çıkıyor. “ diye konuştu.

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Erzurum-Rize Karayolu'ndaki Ovit Tüneli'nin devamı konumunda bulunan ve tamamlandığında yolu 33 kilometre kısaltacağından sürücülere bir saat kazandıracak Kırık Tünelini 3 yılda tamamlamayı planladıklarını kaydeden Turhan, “Tünel işinde ihale yapım süresini kestirmek çok kolay değil. Kalan işlerin tamamlanmasını 2-3 yıl gibi planlıyoruz Kırık Tüneli’nin tamamen bitmesini. 7 kilometrelik tünel az bir tünel değil. O tünel Ovit Tüneli gibi değil. O tünelin jeolojisi Ovit gibi değil. Ovit’te kaya olduğu için çok hızlı bir şekilde yaptık, ilerleyebildik. Orada çok hızlı ilerleyemiyoruz. Kırık Tüneli yumuşak zeminde olduğu için yumuşak

zeminde tünel açmak daha zor. O yüzden çok hızlı ilerleyemiyoruz.” şeklinde konuştu.zeminde tünel açmak daha zor. O yüzden çok hızlı ilerleyemiyoruz.” şeklinde konuştu.

 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!