Advert
Advert
Advert

Cavuşoğlu: S-400'ü erteleme gündemde değil

Rusya'nın envanterinde bulunan ve kasım ayında Türkiye'de olması planlanan S-400'ler ile ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Erteleme veya durdurma gündemde değil" dedi.

Cavuşoğlu: S-400'ü erteleme gündemde değil
Cavuşoğlu: S-400'ü erteleme gündemde değil admin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Temsilciler Meclisi Avrupa İşleri Komisyonu Başkanı Angel Tilvar'i kabul etti. Çavuşoğlu, basın toplantısında S-400'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına S-400 savunma sistemini değerlendirerek başlayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"S-400'e ilişkin bir erteleme söz konusu değil. Bu ön şartlarda anlaşma mümkün değil. Amerika da yapıcı ve iyi niyetliyse bu durumlar değerlendirilir. Görüş alışverişinde nasıl olabilir diye aktarımda bulunuyoruz. Bir mutabakat olması lazım ki, çalışma olur mu olmaz mı değerlendirilir.

Lavrov ile görüştüm, daha sonra Cumhurbaşkanımız Putin ile 2 gün önce telefonda görüştü. Ben de odadaydım. İdlib konusunda çalışma gruplarımızın bir araya gelmesi konusunda iki lider mutabık kaldılar. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Saldırıların durması lazım. Büyük bir mesafe katetmişken rejimin saldırıları her şeyi berbat edebilir. Saldırılar geliyor gelmiyor diye iddialar var, bunların da masaya konulması lazım.

Bizim tavrımız gayet net, saldırıların durması lazım. Rejimin garantörleri İran ve Rusya'dır. Endişelerimiz var elbet, bunların durması gerekiyor.

Kırgızistan'da bir FETÖ üyesinin iftara davet edilmesinden sonra Büyükelçimizin verdiği çok normaldir, ben de olsam aynısını yapardım. Doğru tutumundan dolayı tebrik etmek istiyorum.

Kıbrıs konusunda önemli olan Azerbaycan'ın tutumudur. Doğu Akdeniz'le ilgili daha önce açıklamalar yaptık. Türk halkı ve KKTC'nin hakkını sonuna kadar savunacağız. BM'ye göre Türkiye kıta sınırlarını bildirmiştir."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!