Advert
Advert
Advert

Vali Çeber: "Sarıldık. ‘Sayın valim çok terliyim, sarılma’ diyor. Gel de sarılma."

Rize Valisi Kemal Çeber, Fındıklı ilçesinde kaybolan ve 17 saat sonra bulunarak ailelerine teslim edilen iki çocuğun ruhen ve bedenen herhangi bir sağlık sorunu olmadığını belirterek çocukları bulan ekiplere teşekkür etti.

Vali Çeber:
Vali Çeber: admin

Rize Valisi Kemal Çeber, sokakta oynadıkları sırada kaybolan iki çocuğun bulunmasına ilişkin, "Hep beraber çalıştık gayret ettik. Birlikte biz olmayı başardık ve sağ salim evlatlarımıza kavuştuk." dedi.

Çocuklar bulunmalarının ardından sağlık kontrollerinin yapılması için Fındıklı Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastane önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Kemal Çeber, “Kendileri ile sohbet ettim. Aileleri ile görüştüm. Çok şükür çocuklarımızın bedenen ve ruhen hiçbir sorunları bulunmuyor. Sağlıkları yerinde. Sarıldık. ‘Sayın valim çok terliyim, sarılma’ diyor. Gel de sarılma. Rize’de Uluslararası Adalet Konferansı vardı. Bulundu haberi gelince izin isteyerek hemen buraya bu sevinci paylaşmaya geldim. Arama çalışmalarına katılan iki köpek alanlarında Türkiye’nin en iyi köpekleri. Bütün testlerde en yüksek puanları alan köpeklerimiz. JAK’ımız AKUT’umuz, Jandarmamız, emniyetimiz alanlarında en iyileri. Niye ? Çünkü burası sel heyelan bölgesi. Arkadaşlarımız sürekli bu olaylarla karşılaşıyor, idmanlılar. İyi bir koordinasyon içinde çalıştılar. Hepimize geçmiş olsun. Elhamdülillah önemli bir badireyi atlattık. Benzer olaylarda yaşadığımız üzücü sonuçları da düşününce Rize olarak çok mutluyuz, Fındıklı olarak çok mutluyuz. Türkiye’nin de çok mutlu olduğunu gelen telefonlardan biliyoruz” dedi.

Vali Çeber, Fındıklı Bölge Guatr Hastanesinde çocukları ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Çeber, Fındıklı halkının uyumadığını, JAK, AFAD, AKUT, jandarma ve polis ekiplerinin geceyi arama kurtarmayla geçirdiğini söyledi.

Türkiye'nin duaları ve desteklerinin Rize'de olduğunu ifade eden Çeber, "Dün akşamdan itibaren arama çalışmalarımız devam etti. Sabaha kadar bin kişiden fazla kişi sokaktaydı. Cami ve belediyelerden anonslar yapıldı. Profesyonellerimiz hep buradaydı. Hep beraber çalıştık, gayret ettik. Birlikte biz olmayı başardık ve sağ salim evlatlarımıza kavuştuk." diye konuştu.

Çeber, çocukların evlere yakın bir alanda bulunduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Eve kuş bakışı 500 metre mesafede ancak yürüme mesafesi 2 kilometrelik bir alan. Çocuklar için sarp bir alan. Çalılıklar arasında bulundu. Bölgede koku hassasiyeti çok önemli. Bölgede çok arama yapılması nedeniyle köpekler gece koku alamıyor. Çocuklarla yaptığımız sohbette, Yağız uyuyor, Barış ise uyumuyor. Köpekler sıkıntıdan kusuyor. Sabah dinlendikten sonra alana gönderiliyor. Arama çalışmalarında, bulunan alana yaklaşınca heyecanlanıyorlar. Keyifle gidiyorlar. Yağız sesleniyor, köpeklerin neşeli halleri bizim bulduğumuzu gösteriyor. Çocuklarımızda herhangi bir sağlık problemi yok."

- "Bu iki köpek bu alanda Türkiye'nin en iyisi"

Ailelerle ve çocuklarla sohbet ettiklerini anlatan Çeber, "Biz olduk, Fındıklı halkı, resmi ekipler hep buradaydı. Bu iki köpek bu alanda Türkiye'nin en iyisi. Bütün testlerden en yüksek puan alan köpeklerimiz. Bizim buradaki JAK, AKUT, AFAD alanlarının en iyileri çünkü Rize heyelan bölgesi. Kış boyu yaylalarda, derelerde kaybolanları arıyorlar. Arkadaşların profesyonelliği işlerimizi kolaylaştırdı." dedi.

Önemli bir badireyi atlattıklarına dikkati çeken Çeber, "Özellikle benzer olaylarda yaşadığımız üzücü sonuçları düşününce çok mutluyuz." ifadesini kullandı.

- "Bizi kriminal anlamda düşündürecek bir veri şu an itibariyle yok"

Vali Kemal Çeber, kaybolma olaylarında işlerin uzaması halinde söylentilerin ortaya çıkabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Şu ana kadar tespit ettiğimiz şüpheli hiçbir durum yok. Yağız'ın anlattığı iki arkadaş yürüyüşe çıkıyor. Patikaya doğru yürüyorlar, annelerini aradıklarını söylüyorlar. Canavarların geldiğini söylüyorlar. Arkadaşlar uzman ve çok fazla bu konuda soru sormuyorlar. Uzmanlar bu konuda soru yöneltecek. Bizi kriminal anlamda düşündürecek bir veri şu an itibariyle yok. Çocuklar parktan kaybolmadı. Çocuklar mahallesinde kayboluyorlar."

Selim Yağız Özkan'ın (4) babası Serkan Özkan, Fındıklı halkının, herkesin çocukları aradığını belirterek, "Kendi çocukları gibi sabaha kadar aradılar. Sabaha kadar çok uğraştılar. Haklarını helal etsinler. Ben de olsam aynısını yapardım. Çok faydaları oldular." diye konuştu.

Barış Yıldırım'ın (5) babası Emin Yıldırım ise herkese çok teşekkür ettiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

Alanlarında en iyileri 

Öte yandan çocukları bulan 6 kişilik JAK Timi’nde görev yapan Golden cinsi ‘Kır’ ve Belçika Kurdu cinsi ‘Oyma’ isimli arama kurtarma köpeklerinin alanlarının en iyisi olduğu bildirildi. Köpeklerin çocukları bulamadıkları için psikolojik olarak sorun yaşadıkları zaman zaman kustukları ancak çocukların seslerini duyduktan sonra çok mutlu bir şekilde hareket etmeye başladıkları öğrenildi. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!