Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor'un ayağa kalkış serüveni!

Devreyi 12 puanla ligin son sırasında kapatan Çaykur Rizespor, ara transferde yaptığı müthiş operasyonla sezonun bitimine 5 hafta kala Avrupa Ligi potasına girdi. İşte Karadeniz ekibinin ayağa kalkış serüveni...

Çaykur Rizespor'un ayağa kalkış serüveni!
Çaykur Rizespor'un ayağa kalkış serüveni! admin

Bir sezon aradan sonra geri döndüğü Süper Lig’e, takımı çıkaran hoca İbrahim Üzülmez’le başlayan, ancak transferi iyi geçiremediği için çöküş yaşayan Rizespor’un başına 7. haftada Okan Buruk geçti. Akhisar’da yakaladığı tarihi başarının ardından büyük bir risk alarak dipteki Rize’yi alan Okan Buruk devreye kadar durumu idare etti. Ara transferde ise sportif direktör Yılmaz Bal’la birlikte yapılan operasyon Yeşil-Mavililer’i adeta ayağa kaldırdı. Yeşil-Mavililer işe maliyeti yüksek oyuncularla yolları ayırmakla başladı. Ali Çamdalı, Fink, Robin Yalçın, Jach, Traore, Brabec, Gladky, Drugham İsmail ve Süleyman Koç gönderildi. Bu oyuncuların devam eden sözleşmeleri tamamlanana kadar Rize’nin cebinden tam 4.5 milyon Euro çıkacaktı.

7 transferle zirveye

Maliyetlerden bu şekilde büyük bir tasarruf yapan Atmacalar, transfere çok mütevazı bir bütçe ayırdı, 3 milyon Euro’yla yola çıktı. Bu rakamın 960 bin Euro’luk kısmı takımı sırtlaması beklenen Aatif’a verildi. Kalan 2 milyon 40 bin Euro’luk parayla ise stoperler Abarhoun ve Awaziem, sol bek Meljnak, sağ bek Moroziuk, orta saha Azubuike ve hücumcu Nakoulma kadroya katıldı. Yapılan tüm transfer hamlelerinden en üst düzey verimi almayı başaran Rizespor, birçok takımın onlarca milyon Euro harcayarak elde ettiği başarıyı kar ederek yakaladı. 12 puandan 38 puana ulaşan Yeşil- Mavililer’in şu anki hedefi Avrupa potasında ligi bitirip tarih yazmak.

Devre arası operasyonu

Gelenler: Nakoulma (Nantes), Moroziuk (Dinamo Kiev), Aatif Chahechouhe (Fenerbahçe), Mohamed Abarhoun (Moreirense), Chidozie Awaziem (Porto), Azubuike Okechukwu (Pyramids), Dario Melnjak (Domzale)

Gidenler: Gidenler: Jaroslaw Jach (Crystal Palace), Ali Çamdalı (Atiker Konyaspor), Matic Fink (Boluspor), Oleksandr Gladky (Adana Demirspor), Süleyman Koç (Adana Demirspor), Robin Yalçın (Evkur Yeni Malatyaspor)

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!