Advert
Advert
Advert

Rize'de Z-Kütüphane Açılışı Yapıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, memleketi Rize'de Z-Kütüphane açılışına katıldı.

Rize'de Z-Kütüphane Açılışı Yapıldı
Rize'de Z-Kütüphane Açılışı Yapıldı admin

Milli Eğitim Bakanlığının "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, Rize Ali Metin Kazancı Rize Lisesi'nde Z-Kütüphane açıldı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 34 yıl önce bu okuldan mezun olduğunu söyledi. Zamanın değiştiğini ifade eden Er, "Zamanla bilgi edinmenin maliyeti hem de hızı son derece artmaktadır. Biz istiyoruz ki toplumda okuma kültürü gelişsin." dedi.

 

Er, kitap ve kütüphanenin bu değişime direndiğini belirterek şöyle devam etti: "İyi ki de direniyor. Kültür politikamızın içerisindeki öğelerden biri okuma kültürünü yaygınlaştırmak. Aslında eğitim politikası kültür politikasından da bağımsız değildir. İkisinin birbirini desteklemesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak okuma kültürünü yaygınlaştıralım. Okuyan bir toplum haline gelelim."

"Z" diye nitelendirilen kütüphanelerin yalnız başına bir anlamı olmadığını aktaran Er, "Bunu anlamlı kılacak olan o mekanda öğrencilerin ondan yararlanmasıdır. Anneler ve babalar ve aile olarak çocuklarımıza örnek olmamız gerekir." diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini kesen Er, beraberindekilerle kütüphaneyi gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Açılışa, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, Okul Müdürü Cemil Metoğlu, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!