Advert
Advert
Advert

Nefes Darlığı Şikâyeti İle Geldi, Kalbinden 24 Santimlik Tümör Çıkartıldı

Rize'de nefes darlığı şikayetiyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Ziynet Soykan'ın kalbindeki 24 santimetrelik tümör, başarılı operasyonla alındı.

Nefes Darlığı Şikâyeti İle Geldi, Kalbinden 24 Santimlik Tümör Çıkartıldı
Nefes Darlığı Şikâyeti İle Geldi, Kalbinden 24 Santimlik Tümör Çıkartıldı admin

Rize’de nefes darlığı şikâyeti ile hastaneye başvuran 52 yaşındaki Zinnet Soykan’ın, ana toplardamardan itibaren kalbin sağ boşluklarını dolduran 24 santimetrelik tümörü zorlu bir ameliyatın ardından çıkartıldı. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ozan Karakişi, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, Ziynet Soykan'ın acil servise nefes darlığı, dudaklarda ve ellerde morarma şikayetiyle başvurduğunu söyledi.


Hastanın 9 yıl önce rahim kanseri nedeniyle ameliyat edildiği, rahim ve yumurtalıklarının alındığını belirten Karakişi, 3 aydır başka merkezlerde, karındaki ana toplardamardan kalbe uzanan pıhtı nedeniyle hastaya kan sulandırıcı ilaç tedavisi başlandığını aktardı.

Karakişi, hasta ve yakınlarına mevcut haliyle ameliyatının çok yüksek riskli olduğu fakat ameliyat olmazsa da fazla ömrünün kalmadığının anlatıldığını, alınan onayın ardından acil ameliyat hazırlıkları yaptıklarını kaydederek, "Kalp çalışır durumdayken kalbin sağ boşlukları açıldı ve daha önceden kan pıhtısı olduğu raporlanan kitlenin tümör olduğu anlaşıldı. Dikkatli bir şekilde ana toplardamardan itibaren kalbin sağ boşluklarını dolduran yaklaşık 24 santimetre uzunluğundaki kitle çıkarıldı." dedi.

Ameliyat sonrası yoğun bakım sürecini de iyi şekilde atlatan hastanın şifayla taburcu edildiğini bildiren Karakişi, kitlenin patolojik olarak incelenmesi sonucu hastanın rahatsızlığının 9 yıl önce geçirdiği hastalıkla aynı olduğunun belirlendiğini söyledi.

Karakişi, tüm dünyada oldukça nadir görülen bu durumdaki hastayı başarıyla tedavi ve taburcu etmenin mutluluğunun her şeye değer olduğunu vurgulayarak, hastanelerinde, kalp nakli dışındaki diğer açık kalp ameliyatları, koroner by-pass, açık ve kapalı aort damar ameliyatları, kalp kapak değişimleri, varis, atardamar ve fistül ameliyatlarının başarıyla yapıldığını belirtti.

"Yeniden doğmuş gibiyim"

Hasta Ziynet Soykan ise yaklaşık 3 aydır nefes almakta çok zorlandığını anlatarak, "Gece üç yastıkla ancak uyuyabiliyordum. Kalkamıyordum ve tırnaklarım morarıyordu. Her gittiğim doktor bana ameliyat olamazsın diyordu." diye konuştu.

İstanbul'a dahi gittiğini ancak fayda göremediğini belirten Soykan, "Allah yüz bin kere hocalarımızdan razı olsun. Onlar beni kurtardı. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Bunların hakkını ödeyemem. Onlar beni çocuklarıma bağışladı. Yeniden doğmuş gibiyim. Kendimi 15 yaşında hissediyorum." diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!