Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor'dan Sert Açıklama Kimsenin Haddine Değildir...

Çaykur Rizespor ve Rize şehrinin futbol dengesi için denek olarak kullanılması kimsenin haddine değildir.

Çaykur Rizespor'dan Sert Açıklama Kimsenin Haddine Değildir...
Çaykur Rizespor'dan Sert Açıklama Kimsenin Haddine Değildir... admin

8 Nisan 2019 tarihinde Çaykur Didi Stadyumunda oynanan Çaykur Rizespor Beşiktaş maçında futbolseverlerin gözleri önünde yaşanan bazı hadiselerle ilgili Çaykur Rizespor camiası ve pek çok futbolsever açıklama beklemektedir.

VAR uygulaması neden bir kez daha Rizespor maçında çalışmamıştır?  Özellikle maçın hakeminin VAR sistemindeki sorunu takım kaptanlarına ve yedek kulübelerine bildirmemesi hayret vericidir. VAR çizgisi uygulamasının devre dışı olması soru işaretlerini beraberinde getirmiştir.

Kalemizde gördüğümüz 2 golün de ofsayt olması ve lehimize verilmesi gereken bir penaltı kararının VAR hakemleri tarafından görülmemesi bir şehrin emeklerinin yok sayılmasıdır.

Futbol otoritelerinin ofsayt ve penaltı olarak değerlendirdiği pozisyonları VAR hakemleri incelemeye dahi gerek duymamışlardır. 

Maçı seyreden pek çok futbol adamı ofsayt var derken VAR’ın başındaki hakemler hangi görüntüye dayanarak ofsayt değil hükmüne varmıştır. Var’sa bu görüntüler paylaşılmalıdır.

Bu durum futbol kamuoyuna ivedilikle açıklanmalıdır. Bu sayede kurallar hakkında yeni bir bilgi güncellemesi sağlanmış olacaktır. Maçın kırılma anlarında Var sayılmayan bu ofsaytlar maçın kaderini belirlemiştir.

Sezonun futbol seyri açısından en kaliteli maçlarından biri olarak değerlendirilen Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı; hakem hataları nedeniyle Rizespor’un büyük motivasyon kaybı yaşadığı bir maç haline gelmiştir. Çaykur Rizespor haksızlığa uğruyor kaygısı Rizespor taraftarının emin olduğu bir düşünce yumağı haline gelmiştir. Çaykur Rizespor ve Rize şehrinin futbol dengesi için denek olarak kullanılması kimsenin haddine değildir.

Rize şehri; maç boyunca futbolseverleri tahrik eden milli futbolcu Burak’a gösterilen toleransın gerekçesinin de açıklanmasını bekliyor.

Milli Takım sorumluluğundan çok uzak ve binlerce Rizelinin galeyana gelmesini sağlayacak nitelikteki davranışların yetkililerce incelenmesi bir diğer beklentimizdir. Zira, Burak Yılmaz’ın çirkin davranışları genç futbolcular için çok olumsuz bir örnek olacaktır.

------------------------------------------------------------------------------------------

Camiamıza ve kamuoyuna saygılarımızla sunulur.

Hasan Yavuz BAKIR

Çaykur Rizespor Kulübü

Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!