Advert
Advert
Advert

Hayati Yazıcı: "Gübre Desteği İçin Çalışıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yaş çay üreticisine gübre desteği vermek için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Hayati Yazıcı:
Hayati Yazıcı: admin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, beraberinde İl Başkanı İshak Alim ve Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuz Hut ile birlikte kentte görev yapan basın mensuplarıyla Ziraat Çay Bahçesinde kahvaltılı sohbet programında bir araya geldi.

Çayla Cafe’de düzenlenen toplantıda seçim değerlendirmelerinde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Yazıcı, gübre fiyatları ve gübre desteği yönündeki sorusuna karşılık yaş çay üreticisine gübre desteğinde bulunabilmek için budama desteğinin artırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

 


Yazıcı, konu hakkında “Gübrede fiyatlar neden yükseldi. Gübreyi biz ithal ediyoruz. İthal etmediğimizin ham maddesini ithal ediyoruz. Dolayısıyla gübre çay üreticisinin ve tarımla iştigal eden üreticilerimizin kullandığı bu materyal ithal edilen bir ürün. Dolayısıyla buna bedel olarak döviz ödüyoruz. Dövizin artması bu ürünün de fiyatının artmasına yol açıyor. Gübre geçen sonu tonu 1400 lira iken bu yıl 2000 – 2100 lira olmuşsa ithalatla kurdaki artış dolayısıyladır. Bununla ilgili biz Tarım Bakanıyla müzakereli toplantılar yaptık milletvekili arkadaşlarımızla birlikte. ÇAYKUR Genel Müdür Vekilimiz de bu toplantıya katıldı. Çözüm üretmeye çalışacaktılar. Sonraki görüşmelerde gübre konusu, gübre sorunu sadece çay bölgesinde çay üreticilerini müstahsillerini ilgilendiren bir mesele değil. Tarımla iştigal eden bütün vatandaşları ilgilendiren bir konu. Dolayısıyla çay üreticisine indirimli gübre, ötekilere farklı gübre tabi ki biraz ayrımcı olurdu bu nedenle bir çözüm üretemediler. Budama ile ilgili üzerinde bir çalışma yapalım dedik. Orada da finansman durumuna bakacaklar. Getirdiği yük o yük taşınabilecek, karşılanabilecek nitelikte ise oradan herhalde bir şey çıkar ama taşınabilecek karşılanabilecek miktarı aşarsa herhalde bir şey yapmak mümkün olmaz diye düşünüyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!