Advert
Advert
Advert

Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir

Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir

Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir
Bu Seçim, Rize’nin Kaybettiği Yılları Geri Kazanma Seçimidir admin

Saadet Partisi Rize Belediye Meclis Üyesi Adayı Bülent Akdemir, Tanıtma Başkanı Burak Uzun’un seçime, Rize’ye, imar politikalarına ve adil bir yönetimin nasıl olması gerektiğine yönelik sorularını yanıtladı. Şimdi size bu söyleşiyi sunuyoruz.

Burak Uzun:  Bülent Bey öncelikle bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Bülent Akdemir: Elbette. 1970 yılında Rize’de doğdum. İstiklal İlkokulu’nda okudum, Rize Lisesi’nden mezun oldum. 30 yıldır yine Rize’de Matbaa sektöründe çalışıyorum. Anlayacağınız Rize’de doğdum, Rize’nin sokaklarında büyüdüm ve yine Rize’de geçimimi sağlıyorum. 1991 yılında Milli Görüş’le tanışıp Refah Partisi Rize İl Gençlik Kolları’nda görev aldım. Ardından partinin çeşitli kademelerinde verilen görevleri yerine getirdim. Son olarak da Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Yönetimi’nde Siyasi İşler Başkanlığı görevini üstlendim ve inşallah 1 Nisan 2019 günü itibariyle Rize Belediye Meclis Üyesi olarak Rize’ye hizmet etmeye başlayacağım.

B. Uzun: Saadet Partisi Rize Teşkilatında, henüz belediye başkan adayı dahi belirsizken Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için başvuran ilk isim sizdiniz. Sizi Saadet Partisi’nden Meclis Üyesi Adayı olmaya yönlendiren neydi?

B. Akdemir: Öncelikle bunu sadece partimin bir mensubu olarak istemediğimi belirtmeliyim. Elbette o da bir etkendi ama benim için öncelik Saadet Partisi’nin bu milletin vicdanının sesi olmasıydı ve Rize’nin de yerel yönetimde adil, dürüst ve vicdanlı bir sese ihtiyaç duymasıydı.

B. Uzun: Sonrasında Avukat Muhammet Kaçar Bey’in belediye başkan adaylığı açıklandı ve siz de listesinde üst sıralarda yerinizi aldınız. Muhammet Bey ve meclis üyesi adaylarının listesi açıklandığında ne düşündünüz?

B. Akdemir: Açıkçası Muhammet Bey son seçimde 1. Sıra milletvekili adayımızdı ve halk nezdinde epeyi alaka görmüştü. Aynı zamanda dürüst, adil ve birlikte çalışılabilecek bir isim. Mutlu oldum. Diğer Meclis Üyesi Adayı arkadaşlarım da Rize’ye hizmet için yarışabilecek niteliklerde insanlar. Böyle bir listede yer almak elbette onur verici.

B. Uzun: Rize’yi 3 dönemdir tek başına hükümet kurma gücünü elinde bulunduran ve tüm kaynakların bizzat kendisi tarafından dağıtılan bir parti yönetiyordu. Siz hangi eksiklik ya da yanlışlıkları gördünüz de yönetime talip oldunuz?

B. Akdemir: Ben direkt bir vatandaş olarak yanıtlamak istiyorum bu soruyu. 15 yılda Rize’de dişe dokunur hiçbir şey yapılmadı. 10 numara projeler deyip bizden oy isteyenler o oyu aldıktan sonra kayboluverdiler ve çalışma olarak önümüze park bahçe, ışıklandırma çalışmalarını sürdüler. Şimdi karşımıza çıkıp doğru düzgün bir proje bile sunamıyorlar. Çünkü halk o projelerin lafta kaldığını gördü. Sadece beka diyebiliyorlar artık. Belki kendilerini kandırabiliyorlardır ama Rizeli bu bekanın kendilerinin koltuk bekası, rant bekası olduğunu görüyor artık. Projeleri geçtik. Geçilmez belki ama mecburen geçtik. İmarda, kamulaştırmada adaletsizlikler almış başını gidiyor. Çarpık yapılaşma her yerde. Bugün sahilden Rize’ye bakın bu çarpıklığı rahatlıkla görebilirsiniz. Dışarıdan gelen insanın gördüğü ilk yer olan terminalimiz çürümeye bırakılmış. Bu dışarıdan gelen insanlar diyoruz ya. O insanların büyük kısmını tatilde Rize’ye dönen, Rize’de iş olanağı bulamadığı için başka şehirlere göç etmiş insanlar oluşturuyor. Daha Rize’de Rizeliyi doyuracak bir tane bile yatırım yapılmadı. Bu seçim, Rize’nin kaybettiği 15 yılı geri kazanma seçimidir.

B. Uzun: Kamulaştırma konusuna değindiniz. Son yıllarda bu soruna yönelik Rize’de birçok protesto gösterisi yapıldı. Konuyu biraz daha açar mısınız?

B. Akdemir: Allah-u Teala Nisa suresinde buyuruyor ki “Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.” Rize’de kamulaştırma sorunları yaşandı. İşin ehli olmayan ve adaletle hükmedemeyenler bu kamulaştırmayı yaparken vatandaşlarını mağdur ettiler. Mesela 300 bin liralık evi kamulaştırıp sahibine 100 bin lira verdiler. Öyle oldu ki üç evini birden kamulaştırdıkları vatandaşa verdikleri para Rize’de bir ev almaya bile yetmedi. İşte bunlar hep kul hakkı. Bugün inançlı kesim diye oy verilen insanlar daha kul hakkını bile gözetmezken, halkına adil ve kucaklayıcı olamazken beka sorunu var deyip yeniden oy istiyorlar. Hiçbirinin ağzından bir hata yaptık ve bu hataların düzeltilmesine yönelik çalışmaları yapmaya başladık sözünü duyamazsınız. Çünkü kibirleri bu sözü söylemelerine manidir. İnşallah Saadet Partisi olarak halkımızın oylarıyla Rize Belediyesi’ni aldığımızda ilk önce yapacaklarımız işleri ehline vermek, adil ve dürüst olmak olacaktır.

B. Uzun: Bülent Bey sorularımızı samimiyetle yanıtladığınız için teşekkür ediyorum. Son olarak Rizelilere ne söylemek istersiniz?

B. Akdemir: Ben teşekkür ederim. Öncelikle Rizelilerden, iki oy fazla almak için çirkefleşip iftira atanlara taviz vermemelerini rica ediyorum. Bu şehir bizim şehrimiz. Şehrimizi düzeltmek ve büyütmek bizim elimizde. Zaten hakkımız olanı almak için kimsenin lütfuna ihtiyacımız yok. Kibir kulelerini birlikte yıkacağız. İnşallah 1 Nisan günü itibariyle adil ve dürüst bir yönetimle Rize’yi kendi kendine yeten, evlatlarına aş verebilen ve hak ettiği gibi yaşamalarını sağlayan bir şehre dönüştüreceğiz. Bunu yapabileceğimize inanıyorum, Rizeli de bize inansın ve desteğini esirgemesin. Herkesi hürmetle selamlıyorum.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!