Advert
Advert
Advert

BAŞKAN KASAP ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BAŞKAN KASAP ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI
BAŞKAN KASAP ‘18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ’NÜ KUTLADI admin

Rize Öğretmevinde düzenlenen yemeğe Vali Kemal Çeber, eşi Neslihan Ahyan Çeber’in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Kemal Aksu ile diğer kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Vali Kemal Çeber, burada yaptığı konuşmada; Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 18 Mart vesilesi ile hem Çanakkale Şehitlerimizi, hem de bu toprakları bize vatan eden, dinimizi, ezanımızı, duygularımızı rahatça yaşamamıza vesile olan tüm şehitlerimizi rahmet, minnetle ve şükranla andı.

Türkiye’nin milli kaderinin şehitliklerle yoğrulduğunun altını çizen Vali Çeber, “Bu Milletin tarihi, her dönemde hak ile batılın, iman ile inkarın, zalim ile mazlumun mücadelesi şeklinde geçmiştir. Eskiden de böyle idi, bugünde böyledir. Çünkü tüm dünyaya bunu hiç çekinmeden söyleyen ve ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen bir Cumhurbaşkanımız var” dedi.

Türkiye’nin son kale olduğuna vurgu yapan Vali Çeber, “Malumunuz birkaç gün önce Yeni Zelanda da camilere saldıran ve 50 Müslüman kardeşimizi şehit eden teröristin silahlarının üzerinde, bu ülkeye ve bu millete duyulan kin ve nefreti görüyoruz. Türkiye, son kaledir. Bunu herkes biliyor ve geçmişte olduğu gibi bugünde saldırılara maruz kalıyoruz. Ama onların bilmediği bir şey var! But topraklar şehitleriminiz kanları ile yoğrulmuştur. Bu millet bu topraklardan asla vaz geçmez” şeklinde konuştu.

Vali Çeber, konuşmasının son bölümünde tüm şehitlere ve ebediyete intikal eden tüm gazileri rahmet ve şükran duyguları ifade ederek, hayatta olan gazilere de minnettarlığını birkez daha ifade etti.

 

 

 

 

 

rize 18 mart şehitler günü vali kemal çeber şehit aileleri yemek
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!