Advert
Advert
Advert

Rizespor'u Daha İyi Yerlere Getireceğiz

Çaykur Rizespor'un Konya'da Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası her iki takımın teknik direktörünün maç sonu açıklamaları şöyle:

Rizespor'u Daha İyi Yerlere Getireceğiz
Rizespor'u Daha İyi Yerlere Getireceğiz admin

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, iyi transferler yaptıklarını, ayrılanlar olduğunu ve ligin ilk yarısındaki tabloyu tam tersine çevirdiklerini söyledi. Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise Fenerbahçe maçından sonra ciddi bir enerji kayıpları olduğunu söyledi. 

Atiker Konyaspor'u 2-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, "Konyaspor 35 puanda. Belki ilk 5 ,gidecek kupadaki duruma göre, belki de ilk 4 gidecek. Trabzonspor’un maçı var 40 puanda. Tabii ki bütün takımların amacı ilk 5’e girebilmek. Beşinci olduğunuz takdirde Avrupa kupalarına katılma şansımız olabilir. Orta sıralardaki birbirine yakın puanlı bütün takımların hedefi tabii ilk hedef aşağıdan uzaklaşmak. Bugün baktığımızda 27 puan, Göztepe maç oynayacak, belki o baraj tekrar yükselecek. Hem aşağıdan uzaklaşmak hem de yukarıdaki takımlarla belki Avrupa anlamında bir yarış içerisine girmek, biz de bu yarışın içerisinde olmak isteriz” dedi. 

"Önümüzde önemli fırsatlar var" 

İyi transferler yaptıklarını ifade eden Okan Buruk, "Bizden ayrılan arkadaşlarımız oldu ve ilk yarıdaki tabloyu tam tersine çevirmiş olduk. Bunda transferlerimizin de büyük payı var ama özellikle sezon ortasında iyi bir devre arası kampı geçirdiğimizi söyleyebilirim. Hem geçirdiğimiz kamp hem transferlerimiz, hepsinden önemlisi içerideki oyuncularımızı kabul etmesi, onların adaptasyon süresini kısaltması, onlara sahip çıkması. Çünkü ikinci devreden itibaren gol attığında sevinen, birlikte olan yedek kulübesi ve sahadaki oyuncular, yani taraftarımız yönetimimizle birleşince böyle bir güven geldi. Tabii ki futbolda en önemli şey özgüven. Kazanmak size bir sonrakiler için özgüven getiriyor. Bunu şu anda yaşıyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki iki maçımız kendi sahamızda hem Beşiktaş, hem Göztepe. Önümüzde önemli fırsatlar var. İnşallah daha iyi yerlere Rizespor’u taşıyacağız” dedi. 

ATİKER KONYASPOR CEPHESİ

Aykut Kocaman: “Fenerbahçe maçından sonra ciddi bir enerji kaybımız var”

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Rizespor’un maçı hak ettiğini belirterek, “6 haftalık kazanamama periyodunu çevirme amacıyla başladık içerideki maça. İçeride oynadığımız son 3 maçta kazanamamanın verdiği gerginlik saha içinde gözüküyordu. Maça başlarken de rakibin çok özgüvenli, kazanan takım halinde olması ama bizim de özellikle Fenerbahçe maçından sonra ciddi bir enerji kaybımız var. Toparlanma süreci çok uzun sürdü. Maç öncesi dengeli ve biraz da futbol şansına ihtiyacımız olduğu görülen bir maçtı. Hem Hurtado’nun hem Adis’in en azından maçın belli bir bölümünde oynayacak olması, maçı eğer biraz daha ilerleyen dakikalara taşıyabilirsek becerili oyuncularımızın şansını biraz daha arttırma şansı olacaktı. Maç öncesi bunlar gözüküyordu. Böyle oldu mu? Olmadı. Tam da tersi oldu. Sıkıntılı bir periyodun en sıkıntılı rakibiyle oynarken maçın hemen başında geriye düşünce rakibin ritmi daha da arttı. Devre arasında tamir etmeye çalıştığımız en önemli şey burasıydı. Bunun üzerine bu harika stada yakışmayan zemin, topun akışını bir türlü hızlandıramama hali çünkü geriye düştükten sonra en çok ihtiyaç duyduğumuz şey buydu. Topun yavaşlamasıyla, hata oranının artması sportif anlamda tamamen yıkıma götürdü. Bir türlü istediğimiz ritmi ilk yarıda yakalayamadık. İkinci yarıda gole kadar olan periyotta istediğimiz hale getirdik maçı. Daha fazla oynamaya başladık. Girişimler fazlaydı ancak son haftalardaki bizim kendi hatalarımız, içimizdeki enerji kaybı, öndeki oyuncularımızın ve alternatiflerinin sakatlık ve cezalı problemleriyle karşılaşmasından kaynaklanan sorunlara eklenen çok net bir faulden sonra gelen gol tamamen oyunla ilişkimizi kesti. Bir de Skubic’in atılmasından sonra zaten artık daha az tahribat nasıl olur diye geçirdiğimiz bir maç haline geldi” şeklinde konuştu. 

Çaykur Rizespor Atiker Konyaspor Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!