Advert
Advert
Advert

İl Başkanı Deniz: "ÇAYKUR, Rize’dir, Karadeniz’dir, Vatandır Satılamaz"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, “ÇAYKUR, Rize’dir, Karadeniz’dir, vatandır satılamaz. Gün artık ÇAYKUR’a ve geleceğimize sahip çıkma günüdür” dedi.

İl Başkanı Deniz:
İl Başkanı Deniz: admin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR’un da bünyesinde yer aldığı Türkiye Varlık Fonu’nun ‘Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği' kapsamına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Varlık Fonunun satışa açılmasıyla ÇAYKUR’un satılma aşamasına geldiğini kaydetti.

İl Başkanı Deniz, yaptığı açıklamada, “Varlık Fonuna alınan ÇAYKUR, Varlık Fonunun satışa açılmasıyla satılma aşamasına gelmiştir. Daha önce de uyarmıştık.Varlık Fonuna alınan tüm kuruluşlar satılacaktır.Çünkü Varlık Fonu, ülkenin kalan tüm kuruluşlarını ipotek verme ve ardından satma kuruluşudur. Artık bu durum yayınlanan Resmi Gazete ile kesinleşti. Bugünden itibaren bir sabah kalktığımızda ÇAYKUR'un satılmış olduğunu görebiliriz. ÇAYKUR, Varlık Fonundan çıkarılmalı ve Ülkenin geleceğini ipotek altına alan Varlık Fonu kaldırılmalıdır. Rize'nin ve bölgenin en önemli geçim kaynağı olan çay ve onun koruyucusu ÇAYKUR'un satılması Rize'nin, Trabzon'un, Artvin'in ve bu bölgelerde yaşayan yüz binlerce üreticinin ve ailelerinin idam fermanı vermek demektir. Bu nedenle tüm partililer, sivil toplum kuruluşları, dernekleri, borsaları, birlikleri, kooperatifleri, odaları, çay üreticilerini ve vatandaşlarımızı daha fazla gecikmeden bugünden ÇAYKUR'un satılmasına karşı durmaya ve bu satışa karşı mücadeleyi örgütlemeye davet ediyoruz. Bu mücadeleyi örgütlemek zorunda olan tüm kuruluşların bir an önce toplanması gerektiğini öneriyoruz. ÇAYKUR, Rize’dir, Karadeniz’dir, vatandır satılamaz, satılamaz.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!