Advert
Advert
Advert

Erdoğan Açıkladı. Rize Havalimanının Hizmete Açılacağı Yıl Ötelendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Artvin Havalimanını 2022 yılında hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erdoğan Açıkladı. Rize Havalimanının Hizmete Açılacağı Yıl Ötelendi
Erdoğan Açıkladı. Rize Havalimanının Hizmete Açılacağı Yıl Ötelendi admin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin'deki toplu açılış töreninde Rize Artvin Havalimanının 2022 yılında hizmete sokulmasının hedeflendiğini söyledi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Rize ve Artvin illerimize hizmet verecek 1 Milyar 750 Milyon lira maliyeti olan havalimanımızın yapımı devam ediyor. Artık Erzurum’a veya Trabzon’a gitmeyeceksiniz. Nereye gideceksiniz? Kendi havalimanınıza gideceksiniz. Onu da nereye yapıyoruz. Gene denizin üzerine yapıyoruz. Birisi Ordu Giresun’da biliyorsunuz. Dünya’da bunların eşi benzeri yok, parmak sayılarını geçmez. İşte bir tanesi de Artvin Rize oluyor denizin üzerinde. İnşallah bende Rize’ye gelirken orayı kullanacağım. Sizde Artvin’e gelirken orayı kullanacaksınız. Ve yolları ne yapacağız? Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik ve bunu yaptık. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olacak havalimanımız ülkemizin 2. deniz dolgusuyla inşaa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Orada da dağları deldik. Oralardan kayalar taşınıyor. Öyle kolay bir iş değil. Ama yaparız. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır” dedi.

Rize Artvin Havalimanı 29 Ekim 2020 Cumhuriyet Bayramı'nda açılması hedefleniyordu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!