Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Şurası'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası’na katılım gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Şurası'nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi Şurası'nda admin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisinin en önemli toplantılarından biri olan TOBB'un organize ettiği Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu.

Türkiye Ekonomi Şurası iki yıl aradan sonra toplandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin ( TOBB) İkiz Kuleler Konferans Salonu'nda düzenlenen Ekonomi Şurası'nın açılış konuşmasını, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

FAHİŞ FİYATLARA TEPKİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, market ve mağazalardaki fahiş fiyatların, ekonominin iyi yöndeki sinyallerine rağmen düşüş göstermemesine tepki göstererek, herkesi vicdana, insafa ve ahlaka davet ettiğini belirtti.

Erdoğan "Ülkemizin geçtiğimiz yıl yaşadığı ekonomik dalgalanmada, bazı kesimler iyi imtihan vermedi. Mal ve hizmet fiyatlarındaki akıl ve ahlak dışı artışların üzerinde hep birlikte düşünmeliyiz. Devlet, bu süreçte reel sektörün ve milletimizin üzerindeki yükleri azaltmak için elinden geleni yaptı. Son dönemde yaşanan hadiseler karşısında kendimizi sorguya çekmek zorundayız. Faiz oranları düşmüş, enflasyon oranları düşmüş ama marketlerde fiyatlar düşmüyor." diyerek fiyatların azaltılmasına yönelik çağrıda bulundu.

HESABI SORULACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Rakamlar ortada ama bakıyorsunuz fiyatlarda değişim yok, hala vatandaşımı nasıl soyacaklarının peşindeler. Birilerinin 'piyasanın şartları' kılıfı ile fırsatçılığa yönelmesi gerçekten çok üzüntü vericidir. Böyle dönemler kârı artırma değil, belki biraz kısma dönemidir. Bu marketlerde, halkımızı sömürenlerden hesabını sorarız." dedi.

Erdoğan, bu durumun ahlaksızlık olduğunu dile getirirken mücadelenin sürdürüleceğine işaret ederek, "Böyle dönemler kârı artırma değil, belki biraz kısma dönemidir." dedi

TERÖRLE MÜCADELE
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeledeki kararlılığa da vurgu yaparak, sınır ötesindeki terör unsurlarına göz yummayacaklarına dikkat çekti.

Erdoğan "1 yıl önce söylenenleri hatırlıyorsunuz, Afrin'e girmeyin diyorlardı. Meğer bizi bir süre daha Afrin'den uzak tutmak istiyorlarmış. Münbiç'i güvenliğe alıp, sahiplerine teslim edeceğiz. Putin ile terörden arındırılmış bölgeleri konuşacağız. Biz teröristlere karşı güvenli bölgeden bahsediyoruz. Kuzey Irak'daki gibi bir uygulamaya rıza göstermeyiz." dedi.

DEMİR-ÇELİKTE MÜZAKERE SİNYALİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump ile dünkü telefon görüşmesine de değindi. ABD'nin 23 Mart'ta uygulamaya konduğu, Ağustos ayında iki katına çıkardığı delir çelik ve alüminyuma ek vergi konusunu müzakere  etme  verdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı  Erdoğan "Trump, ben konuyu açmadan 'Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar' dedi" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'un 10-15 milyar doları yeterli bulmadığını ve "75 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamalıyız" dediğini aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI
-"Bu çatı altında bir araya geldiğimiz kardeşlerimiz, piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcileridir. 

-Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3.5 kat sizlerle büyüttük. 

-İş adamlarımızı, yatırımcılarımızı dış dünyaya sizlerle birlikte açtık. 

-İş yapılmasının önündeki engelleri sizlerle birlikte kaldırdık.

-Ülkemizi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sizlerle birlikte yükselteceğiz. 

-Yeni nesillere, 2023 ve 2071 vizyonumuzu sizlerle birlikte emanet edeceğiz. 

-Döviz kurunda başlayan ve ekonomiyi tehdit eden sıkıntıların aşılması için gereken tedbirleri, sizlerle birlikte uygulamaya koyduk.

-Türkiye'nin en büyük sorunu dışarısı değil kendi içindeki kifayetsizlerdir.

-Biz ülke ve millet olarak çok güçlü bir müktesebata sahibiz. Bu konuda çok önemli çalışmalar yapmış bilim insanlarımız bulunuyor. 

-2019'u Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı ilan ettik.

-Rusya ile kriz yaşadığımızda ihracatçımız yeni pazarlara yöneldi, böylece ihracatımız hep arttı.

-ABD Başkanı Trump '75 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamalıyız.' dedi. Dünkü görüşmemizde de bunu hatırlattı ve 10-15 milyar doları yeterli bulmadıklarını söyledi.

-Ben konuyu açmadan 'Tersanecilikte ne kadar güçlü olduğunuzu biliyorum, demir-çelikte arkadaşlarımız çalışsınlar.' dedi.

-Güçlü olmadan güvende olamayız, güvenliğimiz sınırlardan değil ötesinden başlar.

-Ülkemize en ufak bir saldırıda bulunanlar bedelini ağır ödeyecek.

-Sayın Trump ile görüştüğümüz gibi 20 mil yaklaşık 30-32 kilometre bizim için bir koridor. 

-Sayın Putin ile de görüşeceğiz, değerlendirmeler yapacağız.

Suriye'nin toprak bütünlüğü üzerinde hesabımız yok, Suriye Suriyelilerindir.

-Cin şişeden çıktı Türkiye gerçek gücünün farkına vardı."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!