Advert
Advert
Advert

Rize Valiliği Duyurdu: Sanayi Sicil Belgesine Yüzde 20 Elektrik İndirimi

Rize Valiliği, Sanayi Sicil Belgesi bulunan sanayi işletmelerine, elektrik tarifesinde sanayi abonesi olarak %20’ ye varan indirimin yanında birçok avantajlarda sağlandığını bildirdi.

Rize Valiliği Duyurdu: Sanayi Sicil Belgesine Yüzde 20 Elektrik İndirimi
Rize Valiliği Duyurdu: Sanayi Sicil Belgesine Yüzde 20 Elektrik İndirimi admin

Rize Valiliği’nden yapılan duyuruda, sanayi işletmelerinin sanayi siciline kayıt olmalarının zorunlu olduğu ifade edilerek, Sanayi Sicil Belgesi bulunan sanayi işletmelerine, elektrik tarifesinde sanayi abonesi olarak %20’ ye varan indirimin yanında birçok avantajlar sağlandığı belirtildi.

İŞTE O DUYURU:

SANAYİ SİCİL BELGELERİNİN VİZE ETTİRİLMESİNE İLİŞKİN DUYURU:

6948 sayılı Sanayi Sicili Kanunu’nun 1. Maddesinde; “Bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta ve kuvvetlerin yardımı ile veya sadece el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirmek veya bu maddeleri işlemek suretiyle devamlı ve seri halinde imal veya istihsal eden yerlerle madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler sanayi işletmesi, buralarda yapılan işler sanayi işleri ve buraları işletenler sanayici sayılır.

Devamlı ve seri halinde tamirat yapan müesseselerle elektrik veya sair enerji istihsal eden santraller, gemi İnşaatı gibi büyük inşaat yerleri ile bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmeler de bu madde şümulüne girer.” hükmü bulunmaktadır.

Bu tanıma uygun sanayi işletmelerinin, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne başvurarak Sanayi Sicil Belgesi almaları gerekmektedir.

Diğer taraftan, Sanayi Sicil Belgesi bulunan sanayi işletmelerine, elektrik tarifesinde sanayi abonesi olarak %20’ye varan indirimin yanında birçok avantajlar da sağlanmaktadır.

Ancak, sanayi işletmelerinin söz konusu belgenin sağladığı avantajlardan yararlanabilmesi için, Sanayi Sicil Belgelerini veriliş tarihinden itibaren iki yılda bir vize ettirmesi zorunludur. Sanayi Sicil Belgelerini vize ettirmeyen işletmelerin, satış tarifelerinin, vize süresinin sona erdiği tarihten itibaren indirimli olan sanayi abonesi kapsamından çıkıp şantiye-ticarethane olarak değiştirileceği bilinmelidir.

Ayrıca, sanayi işletmelerinin elektrik indiriminden yararlandırılmasında aksaklık yaşanmaması için, vizesi yapılan belge ile buna ait Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce verilen yazının bir örneğini Çoruh Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş. Rize İl Müdürlüğüne ibraz etmeleri gerekmektedir.

Sanayi Sicil Belgeli işletmelere önemle duyurulur.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!