Advert
Advert
Advert

Rize’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim ve ÇORUH EDAŞ, yayımladıkları mesajlarla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Rize’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları
Rize’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları admin

Rize Valisi Kemal Çeber, yayımladığı mesajda, basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günü hep birlikte kutlayacaklarını belirterek, mesajında şunları kaydetti: “Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden basın mensubu arkadaşlarımız, doğru haberi kamuoyuna ulaştırmak için büyük gayret sarf etmekte ve bu anlamda kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.

Bu sorumlulukların bilinciyle kamuoyunu aydınlatmak için her türlü olumsuzluğa rağmen ve mesai mefhumu olmaksızın büyük bir özveri ile toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren basın çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle İlimizde görev yapan basın-yayın kuruluşlarının tüm çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim.”

BAŞKAN KASAP’IN MESAJI

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, mesajında kamu yararına yönelik hizmetlerini gerçekleştiren gazetecilerin aynı zamanda yerelden genele sosyal, kültürel, ekonomik gelişim açısından da şehrimizin ve ülkemizin büyümesine, kalkınmasına doğrudan katkı sunduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı önemlidir. Haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakârlığıyla icrası zor, ülkenin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. Geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan gazetecilerimiz; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli kişilerdir.

Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi için her şartta görevleri peşinde koşan, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, başta Rize olmak üzere bütün basın çalışanlarının ve gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarındaki başarılarının devamını dilerim.”

AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI ALİM’İN MESAJI

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik sayesinde, vatandaşlarımız, ülke ve dünya gündeminden haberdar olma gibi önemli bir ihtiyaçlarını gidermektedirler. Basın mensuplarımız, her türlüğü zorluğa rağmen görevlerini icra ederek vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamaktadır.

Özellikle günümüzdeki teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru, ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, gerek uluslararası ve ulusal mecralarda gerekse yerelde kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda önemli bir görevi icra etmektedir.

İletişimin en güçlü kanallarından olan gazeteciler, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte kullandığı enstrümanları artırmış, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşmıştır.

Basın mensupları önemli bir kamu görevini yerine getirirken, doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda haber yapmak sorumluluğunu da yerine getirmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Basın etik ve ahlakı doğrultusunda objektif, tarafsız ve doğru bir şekilde görevlerini yerine getiren başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere değerli basın çalışanlarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’ kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”


ÇORUH EDAŞ’IN MESAJI

Çoruh Elektrik Dağıtım A. Ş. Rize İl Müdürlüğü (ÇORUH EDAŞ) tarafından yayımlanan mesajda ise “Bir fotoğraf karesi için saatlerce doğru anı bekleyen; bir satır haber ile birden fazla ifadeyi topluma yansıtan değerli basın mensupları ve basın gönüllülerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Gazeteciler, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saati zor şartlar altında haber peşinde koşarak toplumun köprülerini inşa etmektedir. İnsanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenen değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Küreselleşen dinamikler çerçevesinde meslek ilkelerini ve etiğini temel prensibi haline getiren gazetecilerin zaman zarfı fark etmeksizin bilinçlendirme ve haberdar etme aksiyonlarında gösterdikleri çabanın altını çizmek gerekir. İşlev bakımından her katmanda her nabızda var olma zorunluluğu ile mesleklerini icra eden gazetecilerimizin gücünü ve çabalarını takdir ediyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!