Advert
Advert
Advert

Hizmetin Değişmez Adresi…

Hizmetin Değişmez Adresi…

Hizmetin Değişmez Adresi…
Hizmetin Değişmez Adresi… admin

Konumuz malumunuz olduğu üzere yediden yetmişe hatta son yıllarda artan ortalama ömür yaşı ile yediden seksenlere, yediden doksanlara kadar ulaşmış bütün toplum kesimleriyle birlikte adeta kilitlenmiş olduğumuz adı yerel seçimler olan ama genel seçim havasına çoktan bürünmüş 31 Mart seçimleridir.

Başkanlık Sistemine geçildikten sonra gerçekleşecek olan ilk seçim olma durumu bu seçimleri çok daha önemli ve özel kılmaktadır.

Seçimlerde 1398 belediye başkanını belirleyecek olmanın yanında 22.000 civarında meclis üyelikleri, 50.000 civarında muhtarı da ilave ettiğimizde toplamda yaklaşık 75.000 adayı belirlenmiş olacağı büyük bir yarış. Tahminlere göre de yaklaşık 1 milyona yakın aday seçim heyecanı yaşamaktadır. Bu sürece bazen isteyerek bazen de istemeyerekte olsa her birimiz bir şekilde katkı vermekteyiz. Aynı zamanda yeni yönetim sisteminin ön gördüğü ve ilk kez son genel seçimlerde uygulanmaya başlanan partilerin seçim öncesi ittifaklarını yerel seçimlerde de ilk kez yaşanacak olmamız siyasete duyarlılığı daha da arttırmaktadır.

İktidar partisi her seçimde olduğu gibi yine çok yönlü saldırı altında bulunmaktadır. Buna birde kendi içerisindeki rekabeti ekleyince muhalefet partileri için oldukça fazla malzeme bulunuyor. Lakin bu seçimlerde iktidar partisinden aday olamayıp başka mecralara yelken açanlar asla affedilmeyecektir. Çünkü ülkemizin beka sorunu var iken siz hala eski dönemlerde yaptığınız gibi bir hatayı tekrarlamaya devam edemeyeceksiniz artık…

Muhalefet partileri ise hemen her seçimde olduğu gibi hiçbir alternatif proje geliştirmeden seçim süreci boyunca toplumu kutuplaştıran, lüzumsuz gerginliklere sebep vererek adeta bunlardan beslenmeye devam ediyor maalesef. Bunlara birde menfaatleri zedelenen sözde parti içindeymiş gibi hareket eden kurnaz siyasetçileri de eklemek lazım. Hemen her partide böyle şahsiyetlerin bulunduğu bir vakadır. Dolaysıyla esasen toplumu geren, sağduyulu kesimleri huzursuz kılan, her söze yakışır cinsten bu neviden müsvedde kişilikler şimdiye kadar olduğu gibi yine yapıp ettikleriyle kalmaya devam edecek ve azıklarını bir sonraki seçimlere taşıyacaklardır. Bunlara şifa dilemekten başka çaremizde kalmıyor ne yazık ki…

Diğer yandan iktidar partisinde de kibir hastalığına bulaşmış, dava şuurundan uzaklaşan, şahsi menfaatleri peşinden koşturanlar herkesin dilinde. Bu kişilerin biran önce kendine gelmesi elzemdir. Şayet bu kendini bilmez tipler yeniden dava abdestlerini tazelemezlerse bu seçimler onlarında sonunu getirecektir bilmiş olsunlar.

 

 

Niçin bu kadar iddia ile söylüyorum açayım. Başkanlık sisteminin olmazsa olmazı her alanda sürekli ve etkili denetimlerin olacağı gerçeğidir. Bunu önümüzde 4-5 yıl daha seçim olmayacağını düşündüğümüzde ne denli önem arz ettiği ortadadır. Yani geçtiğimiz 5 yıllık dönemde; 2 genel seçim, 2 referandum, birde kahpe İşgal/Darbe girişimi gibi süreçler bir daha yaşanmayacaktır. Dolaysıyla bu seçimlerde aday olacak kişilerin hiç olmadığı kadar çok daha "Ateşten Gömlek" olduğu bir yeni süreç başlıyor. Daha açıkçası görevini hakkıyla ifa etmeyen kim varsa görev süresini bakılmaksızın el çektirilecek yep yeni bir dönemden söz ediyorum.

Değerli Dostlar AK parti; 17 yıldır bazılarımıza göre hatalı icraatlarda yapmış olsa da kendisine hizmet edecek başka bir alternatifinin olmadığı yegâne partinin adıdır. Buna birde Cumhur İttifakıyla MHP, BBP ve sağduyulu tüm parti seçmenlerin desteği ilave edildiğinde bu seçimleri yine çok büyük farkla alacaktır. Yani dostlar aklımıza ve vicdanlarımıza başvurduğumuzda gidilecek başka bir adres kalıyor mu siz söyleyin? Ülkemizin ve Ümmetin doğru ve tek yolu Sayın Recep Tayyip Erdoğan Reisimizin yoludur. Başka mecralarda yeni maceralar aramaya hacet yoktur.

Son olarak AK partide Rize’mizin dışında ki diğer ilçe ve belde adaylarının açıklanması sabırsızlıkla beklenmektedir. Zira diğer partiler de AK parti adaylarını beklediği için bütün bu yerlerde gergin bekleyiş hâkim durumdadır. İnşallah bu durum kısa süre içerisinde son bulacaktır diyorum.

Çayeli'mizle ilgili kısa bir cümle ile bitirelim inşallah. Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ilk döneminde ilçeye kazandırdığı doktor zekâsındaki projelerine, fırsat verilmesi halinde ikinci dönemde yenilerini ekleyerek Çayeli’mizin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanı unvanını taçlandıracağına samimiyetle inanıyorum.

En derin saygılarımla.
Nacettin Hatipoğlu

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!