Advert
Advert
Advert

CHP Milletvekili Murat Emir: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın İstifa Etmemesi Anayasa İhlalidir, AYM'ye Gideceğiz

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ı göstermesinin yasalara aykırı olduğunu savunarak Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi.

CHP Milletvekili Murat Emir: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın İstifa Etmemesi Anayasa İhlalidir, AYM'ye Gideceğiz
CHP Milletvekili Murat Emir: AK Parti'nin İstanbul Adayı Binali Yıldırım'ın İstifa Etmemesi Anayasa İhlalidir, AYM'ye Gideceğiz admin

CHP Ankara Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Üyesi Murat Emir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen ilan edilen TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın görevinden istifa etmemesinin açık bir anayasa ihlali olduğunu söyledi. Emir, bu ihlali Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini belirtti.

ANAYASANIN 94. MADDESİNİ HATIRLATTI

T24'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Anayasa'ya aykırı hareket ettiğini savunan CHP'li Emir, şu şekilde konuştu:

"Anayasa'nın 94. Maddesinin son paragrafı açık bir biçimde Meclis başkan ve başkanvekillerine partilerinin siyasi faaliyetlerine katılmasını yasaklamış durumda. Anayasa tüm normların üstündedir ve herkes buna uymak durumundadır. Anayasa herkes açısından bağlayıcıdır ve Anayasanın açık hükmüne rağmen Binali Yıldırım'ın istifa etmeksizin adaylık noktasında olması ve bunu sürdürüyor olması açık bir anayasa ihlalidir."

'MAHKEME YOLUYLA DURDURULMASI GEREKİYOR'

"Türkiye uzunca bir süredir Anayasa'sız yönetilmeye çalışılıyor ve Anayasızlaştırılmış bir siyasal ortamda yoluna devam etmek zorunda. Anayasa her gün ihlal ediliyor, her yerinden ihlal ediliyor ve Cumhurbaşkanının elinin kiri durumunda. İhlale çok açık ve somut örnek bu durumdur. Şimdi anayasa ihlalinin Meclis başkanı konumunda birisi yapınca hemen bunu olağan bir mahkeme kararı gibi bir icrai takiple durdurma olanağımız yok. Dolayısıyla bunun mutlaka anayasa mahkemesi yoluyla durdurulması gerekir. Anayasa Mahkemesine gidilecek."

"ANAYASA'YI İHLAL ETMİŞ OLUYOR"

"Anayasa siyasi parti faaliyetlerine katılamaz dediği için şu andaki salona girip siyasi parti adaya olarak başladığı andan itibaren Anayasa'yı ihlal etmiş oluyor. Anayasa ihlali adaylığının kesinleşmesiyle ilgili bir şey değil. Anayasa, partinin siyasi faaliyetlerine katılamaz diyor. Aday olmanın siyasi bir faaliyet olduğu açık olduğuna göre burada bir Anayasa ihlali vardır. Anayasa ihlalini tespit edecek merci Anayasa mahkemesidir."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!