Advert
Advert
Advert

Milyonlarca Emeklinin Maaş Zammı, Yarın Açıklanacak Enflasyon Verisiyle Belli Olacak

Milyonlarca emeklinin gözü TÜİK'in yarın açıklayacağı Aralık ayı enflasyon verisinde. Enflasyon verisi memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına doğrudan etki yapacak.

Milyonlarca Emeklinin Maaş Zammı, Yarın Açıklanacak Enflasyon Verisiyle Belli Olacak
Milyonlarca Emeklinin Maaş Zammı, Yarın Açıklanacak Enflasyon Verisiyle Belli Olacak admin

Milyonlarca emekli ve memurun gözü yarın açıklanacak enflasyon verisinde. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon verilerini yarın saat 10.00'da duyuracak. Enflasyon oranı memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına doğrudan etki yapacak.

YARINKİ ENFLASYON VERİSİ MAAŞ ZAMLARINI BELİRLEYECEK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı 2018'in ikinci yarısındaki enflasyon oranına göre belirlenecek. Memur ve memur emeklisi ise toplu sözleşme ile Ocak'ta yüzde 4'lük zam almıştı. Ancak enflasyonun yüzde 3,5'i aşması durumunda memur ve memur emeklisinin yüzde 4'lük maaş zammına ilaveten enflasyon farkı da eklenecek. Bu sebeple yarın açıklanacak enflasyon verisi milyonlarca kişinin maaş zammını etkileyecek.


SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNİ 108 TL İLE 541 TL ARASINDA ZAM BEKLİYOR

Aralık ayı enflasyonuna göre zam oranları artacak ya da azalacak. 2019 Yılı Programı'ndaki enflasyon tahminine göre, Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur'lularda yüzde 10,65 oranında, memur emeklilerinde ise yüzde 11,15 olacak. SSK ve Bağ-Kur'luların maaşına yapılacak zam ve ek ödeme artışı ile birlikte 108,68 TL ile 541,36 TL artış bekleniyor. Ancak kesin rakam yarın açıklanacak enflasyon verisinin ardından netlik kazanacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ENFLASYON FARKINI 15 OCAK'TA ALACAK

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor. 2018'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 olmuş, bu nedenle söz konusu dönem için belirlenen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 5,17 enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin Aralık ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde eksi 0,93, en yüksek yüzde 0,20 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin 2018 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 20,36 olarak belirlendi. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu enflasyon beklentisi en düşük yüzde 19,67, en yüksek yüzde 21,00 oldu.

ENFLASYON KASIM'DA YÜZDE 1,44 GERİLEMİŞTİ

Bir önceki anket döneminde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 22,57 düzeyinde gerçekleşmişti. Enflasyon, Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 1,44 gerileme göstermişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!