Advert
Advert
Advert

AK Parti Rize’de SKM Çalışmaları Başladı

AK Parti Rize İl Başkanlığında, 31 Mart yerel yönetimler seçimlerinde görev yapacak Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığına Aziz Uzun atandı. Uzun atamanın ardından çalışmalara başlandı.

AK Parti Rize’de SKM Çalışmaları Başladı
AK Parti Rize’de SKM Çalışmaları Başladı admin

AK Parti Rize Seçim İşleri Başkanı Yunus Çoruh, yaptığı açıklamada, seçim öncesindeki hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “AK Parti Rize teşkilatı olarak İl başkanlığımız bünyesinde il yerel yönetimler başkanımız Aziz Uzun başkanlığında SKM yönetimi kurulmuş ve çalışmalarına başlamıştır. Bilindiği gibi Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2019 pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde uygulanacak seçim takvimi YSK tarafından açıklanmıştır. Bu takvimde hemşerilerimizin dikkat etmesi ve kaçırmaması gereken süreler olduğunu belirtmek isterim.” dedi

Askı Sürelerine Dikkat

Milli iradenin tecelli edeceği tek yerin sandık olduğunu belirten Çoruh , “31 Mart yerel seçimleri için seçmen listeleri Muhtarlık bölgesi askı listeleri 4 Ocak Cuma günü saat 08.00'de askıya çıkarılacak, 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'de ise askıdan indirilecektir. Seçimde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen listelerinde kendi kayıtlarının olup olmadığını muhtarlıklardan kontrol etmelerini istirham ediyoruz.

Yurtiçi veya yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını YSK'ya ait www.ysk.gov.tr internet adresinden de sorgulayabilecekler. Seçmen listesinde ismi olmayan vatandaşlarımızın bulundukları il ve ilçe nüfus müdürlüklerine giderek adres kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. İlçe seçim kuruluna kayıtlarını yaptıran vatandaşlarımızın ek listede isimleri yer alacaktır. Aynı zamanda seyyar sandık hizmetinden faydalanacak olan engelli veya yatağa bağımlı olan seçmenlerimizin gerekli belgelerle beraber muhtarlıklar aracılığı ile ilçe seçim kuruluna başvurmaları gerektiğini bir kez daha hatırlamak istiyorum. Zaman zaman seçmen listelerinde eski seçmenlerin kaydının olmadığını görüyoruz. Hemşerilerimiz eğer bu takibi yaparlarsa oy kullanmada herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmayacaklar.

31 Mart 2019 pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri özet takvimi şu şekildedir. Mağduriyet yaşanmaması ve bilgilendirme için bu seçim takvimini siz değerli hemşerilerimizin dikkatine saygılarımızla sunar, şimdiden 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinin ilimiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diler saygılar sunarız. ” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!