Advert
Advert
Advert

RİZELİ DOÇENTE MADENCİLİKTE İLKLER ÖDÜLÜ

RİZELİ DOÇENTE MADENCİLİKTE İLKLER ÖDÜLÜ

RİZELİ DOÇENTE MADENCİLİKTE İLKLER  ÖDÜLÜ
RİZELİ DOÇENTE MADENCİLİKTE İLKLER  ÖDÜLÜ admin

Farklı projeleri ile son 5 yılda 5 ödül alan Rize Pazar doğumlu Doç. Dr. Hasan HACIFAZLIOĞLU yeni bir ödül daha aldı.

Ödülü Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi verdi.

İstanbul Gayrettepe Dedeman Otel’de 4 Aralık 2018 Dünya Madenciler Günü Etkinliğinde düzenlenen Ödül Töreninde pek çok seçkin bilimsel çalışma ve proje yarıştı. Ancak, MADENCİLİKTE İLKLER-2018 Ödülünü Rizeli Akademisyen Doç. Dr. Hasan HACIFAZLIOĞLU ve Doktora Tez Öğrencisi Trabzonlu Dr. Abdul Vahap KORKMAZ aldı.

Yeni Bir Maden Buldular ve Ödül Aldılar

Doç. Dr. Hasan HACIFAZLIOĞLU ve Doktora Tez Öğrencisi Dr. Abdul Vahap KORKMAZ’ın uzun süren bilimsel araştırmaları sonucunda çimentoda kullanılabilecek yepyeni bir maden keşfettiler.

Dünya literatüründe “Meta-schist” diye bilinen ancak ülkemizde yeni keşfedilen bu madeni çimento üretiminde kil taşına alternatif olarak ilk kez kullanan bu ikili hem çimentonun üretim maliyetini düşürmüş hem de çimentonun kalitesini arttırmış oldu.

Bulmuş oldukları bu alternatif madeni bir “Doktora Tezi” kapsamında ilk kez Bilimsel olarak incelemiş ve ödüle layık görülmüştür. Bulunan bu maden sayesinde ilerde Türkiye’de çimento fiyatlarının düşeceği tahmin edilmektedir. Rizeli hemşehrimiz Doç. Dr. Hasan HACIFAZLIOĞLU İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Maden Mühendisliği Bölümünde Bölüm Başkan Yardımcısı olarak halen görevine devam etmektedir.

 

Hasan HACIFAZLIOĞLU Kimdir?

1980 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Rize’de yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini 2002 yılında bitirdi. Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde 2006 yılında Yüksek Lisansını, 2009 yılında da doktorasını tamamladı. 2010 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesine Yardımcı Doçent olarak atandı. 2015 yılında Üniversitelerarası Kuruldan Doçentlik unvanını aldı. Halen İstanbul Üniversitesi’nde ders veren Hasan Hacıfazlıoğlu’nun alanıyla ilgili 3 patenti, 50'nin üzerinde ulusal ve uluslararası yayını ve pek çok ödülü bulunmaktadır.

Türkiye'nin en prestijli proje yarışması olan “Mehmet Kemal Dedeman Madencilik Proje Yarışması” nda birincilik ve üçüncülük ödüllleri; ayrıca,  TÜBİTAK ve İstanbul Üniversitesi ile Maden Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından verilmiş olan  “Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülleri ve Madencilikte İlkler ödülleri” mevcuttur.

ÖDÜL HABERİNİN LİNKİ TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASININ AŞAĞIDAKİ LİNKİNDE VERİLMİŞTİR.

http://www.maden.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=11601

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
Yavuz Selim     2018-12-14 Hayırlı uğurlu olsun..Bir Rizeli olarak gurur duyduk...Gençlerimize örnek olması dileğiyle..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!