Advert
Advert
Advert

Çaykur Rizespor Kupada Tur Atladı

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Süper lig ekibi Çaykur Rizespor deplasmanda Sarıyer'i 2-1 mağlup etti ve kupada bir üst tura yükseldi.

Çaykur Rizespor Kupada Tur Atladı
Çaykur Rizespor Kupada Tur Atladı admin

Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında Sarıyer evinde Çaykur Rizespor'u konuk etti.

Stat: Yusuf Ziya Öniş 
Hakemler: Serkan Tokat, Mehmet Cem Hanoğlu, İbrahim Bozbey

Sarıyer: Kubilay Anteplioğlu, Ozan Solak, Abdullah Karmil (Dk. 84 Mürsel Civelek), Hüsnü Başkurt, Fırat Sezer, Adem Koçak, Nuri Fatih Aydın (Dk. 77 Doğukan Emeksiz), Kerem Çalışkan (Dk. 82 Emirhan Ebrar Akdemir), Bertul Kocabaş, Abdullah Topkara, İskender Alın

Çaykur Rizespor: Ujkani, Fink (Dk. 46 Koray Altınay), Talbi, Jach, Emir Han Topçu (Dk. 86 Brabec), Petrucci, Robin Yalçın, Mustafa Saymak, Süleyman Koç (Dk. 63 Umar), Samudio, Gladkyy

Goller: Dk. 23 Jach, Dk. 43 Talbi (Çaykur Rizespor), Dk. 28 Bertul Kocabaş (Sarıyer)

Sarı kartlar: Dk. 19 Fırat Sezer, Dk. 41 Kerem Çalışkan, Dk. 56 Abdullah Karmil (Sarıyer), Dk. 52 Petrucci, Dk. 90 2 Jach (Çaykur Rizespor)

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Sarıyer’i 2-1’lik skorla mağlup etti. Mücadelenin ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk ve Sarıyer Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Rakipleri Sarıyer’in iyi mücadele ettiklerini ifade eden Okan Buruk, "Son iki gündeki sonuçlarda bütün takımların birbirini yenebileceğini gördük. Özellikle Süper Lig takımlarının elendiğini gördük. Maça ciddi konsantrasyonla başlamadığımız zaman işimizin zor olacağını düşünüyorduk. Oyuncularımız maçın başından sonuna kadar aynı konsantrasyon ve istekle mücadele etti. 2-1 kazandık. Çok daha fazla gol atabilirdik. Rakibimiz de çok iyi mücadele etti. Onları da kutluyorum" diye konuştu. 

"Zemine rağmen iki takım da pas yapmaya çalıştı” 

Yusuf Ziya Öniş Stadı’ndaki zeminin kendilerini oyunda olumsuz etkilediğini belirterek, "Zeminlerin iyi olması sporcu sağlığı ve oyun için önemli. İki takım da iyi niyetliydi ve oynamaya çalıştı. Bu zemine rağmen iki ekip de pas yapmaya çalıştı. İnşallah bundan sonra daha iyi zeminlerde oynarız" açıklamasını yaptı. 

“Ligde çıkış yakalayarak, ilk 10’a girmek istiyoruz” 

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda Göztepe karşılaşacakları maç ile ilgili konuşan Buruk, "Şu anda lig bizim için çok daha önemli ve kritik. Çıkış yakalayarak bulunduğumuz yerden uzaklaşmak ve ilk 10'a girmek istiyoruz. Rakibimiz de özellikle iç sahada iyi oynuyor. Zorlu bir maç bizi bekliyor” diye konuştu. 

SARIYER CEPHESİ

Sarıyer Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, zevkli bir maç izlettiklerini ifade ederek, basit goller yediklerini söyledi. 

Bu tür maçlarda farklı motivasyonla hazırlandıklarını ifade eden Bozkurt, "Alt lig ile üst lig takımlarının oynadığı maçlarda motivasyon farklı oluyor. Oyuncularımıza iyi niyetle oynamalarını, oyunu çirkinleştirmemelerini söyledik. İki takım da zaman zaman oyunda hakimiyet kurdu. Çok basit goller yedik. İki takımın da pozisyonları vardı. İyi bir maç oldu. Zevkli bir maç izlettik" değerlendirmesinde bulundu. 

"Ligde iyi gidiyoruz” 

Ligdeki durumlarını değerlendiren başarılı çalıştırıcı, "Lige çok iyi başlangıç yaptık. Zorlu takımların olduğu grupta mücadele ediyoruz. İyi gidiyoruz. Şu anda lideriz. Sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz ama bunları konuşmak için çok erken. Henüz 10. haftadayız. Önümüzdeki maçları tek tek değerlendireceğiz" diye konuştu. 

 

Yusuf Ziya Öniş Statı'nda oynanan karşılaşmayı Çaykur Rizespor 2-1 kazandı ve 5. tura yükseldi. Çaykur Rizespor'un gollerini Jarosław Jach ve Montassar Talbi atarken ev sahibi Sarıyer'in tek golü Bertul Kocabaş'tan geldi.

rizespor ziraat türkiye kupası tur atladı sarıyer çaykur rizespor
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!