Advert
Advert
Advert

Vali Bektaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Bektaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Vali Bektaş'tan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı admin

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımlayan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan edilen, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir heyecanla kutladıklarını belirtti.

29 Ekim 1923’ün tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydeden Bektaş, mesajında şunları kaydetti: “Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla ve zaferle taçlandırmıştır.

Milletimiz, kazandığı büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, milli iradeyi esas alan Cumhuriyeti ilan ederek, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

Cumhuriyetimiz din, dil, ırk ve mezhep ayrılığı gözetmeksizin bir araya gelerek birlik ve beraberlik yolunu bizlere göstermiştir. Bu birlik ve beraberliğimiz, dün olduğu gibi bugün de heyecanını korumakta ve geleceğe ümitle bakmamıza vesile olmaktadır. Karanlık emeller peşinde koşanlar, her zaman olduğu gibi sahip olduğumuz bu değer sayesinde Türkiye’yi karşılarında tek yürek olarak bulacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnettarlığımı ifade ederek Rizeli hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!