Advert
Advert
Advert

KYK burs başvuru sonuçları kasımda açıklanacak

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuru sonuçları kasım ayının birinci haftasında öğrencilere duyurulacak.

KYK burs başvuru sonuçları kasımda açıklanacak
KYK burs başvuru sonuçları kasımda açıklanacak admin

Geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamada 2019 yılı için kredi ve burs miktarlarında gerçekleştirilecek olan zamlar duyurulmuştu.

Buna göre 2019 yılında burs ve kredi alacak lisans öğrencileri 500 TL, yüksek lisans öğrencileri 1000 TL ve  doktora öğrencileri 1500 TL para alacak.

Bununla birlikte 2018 - 2019 KYK burs başvuruları tamamlandı eğitimlerine eylül ayında başlayan öğrenciler şimdide sonuç tarihini bekliyor.

SONUÇLAR KASIMDA
KYK burs başvuru sonuçlarının 12 ya da 13 Kasım tarihinde öğrencilerin erişimine açılacağı öngörülebilir.

BURS NE ZAMAN KESİLİR

Üniversiteler tarafından Kredi Yurtlar Kurumuna öğrencinin başarısız olduğuna dair bilgi verilmesi halinde burs, krediye dönüşür.

BURSTAN KİMLER YARARLANABİLİR
Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri,İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre amatör milli sporcu olan öğrenciler,  burstan yararlanabilmektedir.

NE ZAMAN ÖDENECEK
İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!