Advert
Advert
Advert

Başkan Erdoğan'dan SOCAR Star Rafinerisi'ne övgüler

Başkan Erdoğan Star Rafinerisi'nin açılış töreninden önce yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projesi olduğunu ve dışa bağımlılığı azaltacağını söyledi.

Başkan Erdoğan'dan SOCAR Star Rafinerisi'ne övgüler
Başkan Erdoğan'dan SOCAR Star Rafinerisi'ne övgüler admin

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın iştiraki SOCAR Türkiye tarafından inşa edilen "STAR Rafinerisi"nin açılış töreni öncesinde Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Açılış öncesi Başkan Recep Tayyip Erdoğan, STAR Rafineri'de incelemelerde bulundu.

EN BÜYÜK YERLİLEŞTİRME PROJESİ
Aliyev'in konuşmasının ardından kürsüde konuşmasına başlayan Başkan Erdoğan, "Bu rafineri Türkiye'nin en büyük yerlileştirme projesidir. Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ÜLKEMİZİN İLK STRATEJİK YATIRIM TEŞVİK BELGESİ'NE SAHİP PROJESİ
"Bugün Star Rafinerisinin açılışıyla dünyaya örnek teşkil eden Azerbaycan ile kardeşlik ilişkilerimizi bir adım daha öteye taşıyoruz.

STAR Rafinerisi, ülkemizin ilk ‘Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi’ne sahip projesi olma özelliğini de taşıyor. Aynı zamanda bu rafineri, Türkiye’nin en büyük yerlileştirme projesidir.

 

DIŞA BAĞIMLILIK AZALTILACAK
Bu şekilde petrol ürünleri ithalatında her yıl 1,5 milyar dolar civarında tasarruf edilmesi, petrol ürünlerinde dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor.

HİDROKARBON KAYNAKLARINA YÖNELİK TEK TARAFLI OLDU BİTTİLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ
Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarına yönelik tek taraflı oldu-bittiler gibi başarısızlığa mahkûm çeşitli girişimlerden üzüntü duyuyoruz.

Türkiye olarak, bu tür dayatmalara karşı cevabımızı, hem sahada hem de diplomatik alanda en güçlü şekilde vermeyi sürdüreceğiz.

KARABAĞ MESELESİ
Uluslararası toplumun, Karabağ meselesi başta olmak üzere, dünyada ortaya çıkan haksızlıklara dur demesini bekliyoruz.

Şayet istikrara, huzura, refaha yönelik kurallar istisnasız tüm devletler için uygulanmaz ise, kimse geleceğine güvenle bakamaz."

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!