Advert
Advert
Advert

Hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU Cumhurbaşkanlığı “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu”na Atandı…

Hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU Cumhurbaşkanlığı “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu”na Atandı…

Hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU Cumhurbaşkanlığı  “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu”na Atandı…
Hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU Cumhurbaşkanlığı  “Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu”na Atandı… admin

Pazar-Suçatı Köyünden hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALAOĞLU uzun süredir Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın doktoru olarak görev yapmaktaydı. Başkanlık sistemi ile birlikte ilk kez oluşturulan kurullar, bugünkü Resmi Gazete’de yer aldı. Resmi Gazete’de yayınlanan habere göre çok değerli hemşerimiz Prof.Dr.Serkan TOPALOĞLU’nun da bu kurulda yer alması ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.

Prof.Serkan TOPLAOĞLU daha çok işi ile gündeme gelen, alanında en iyi bilim insanlarından biridir. 25 Nisan 2018 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre; Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Türkiye’de ilk olan” ve “Dünya Tıp literatüründe de 3-4 vakadan biri olan” bir hastaya verdikleri şifa ile ülke gündemine gelmişlerdi.

71 yaşındaki hasta Hürriyet Gazetesi’ne şu açıklamayı yapmıştı: “…Ameliyattan kalkacağıma inanmıyordum. Doktorlarımıza güvendik. Şimdi çok iyiyim, nefes almaya başladım. Allah ne ömür verirse yaşayacağım. Yaşadığım zorluklar geride kaldı. Ankara’da bana yeni bir hayat bağışladılar. Allah doktorlarımın hepsinden razı olsun.”

Sayın Prof.Dr. Serkan TOPALOĞLU, daha önce Rize Vakfı için verdiği röportajda da Rize sevgisini şu cümlelerle ifade etmişti:

“…Çocukluğumdan bu yana her yaz tatilinde mutlaka Rize’ye, köyüme giderim. Çocukluğumun en güzel günlerinin geçtiği yerdir, Rize… Ankara’da okullar kapanır kapanmaz hemen Rize yolculuğu olurdu evimizin gündeminde. Aslında her gurbetçi aile aynı duyguları kayseri escort yaşadı bizim gibi. 14-15 saatlik otobüs yolculuğu benim içimdeki heyecanı kat be kat artırırdı. Rize’mizin engebeli tarım arazisine sahip olması nedeniyle çay tarımı tamamen insan gücüne dayalıdır, bu da yapılan işin ne kadar güç olduğunu göstermektedir. Bu güçlüğü yaşadım ve gördüm. Babaanne, dede ve annemin çilesini azaltmak için mecburen çok çay topladım taşıdım ve sattım. Çay eksperlerini hep çok karizmatik adamlar olarak gördüm, tüm emeğiniz onların iki dudağı arasındaydı, bu nedenle bir ara eksper olmayı bile düşündüm. Bizim zamanımızda çayı sadece toplamak değil, eksperin kontrolünden geçirmek de bir dertti. Şimdi eksper derdi olmadığını, çayın artık kontrolden geçirilmeden alındığını, buna göre bir teknoloji geliştirildiğini biliyorum…”

İşte böyle içten duygularla bölgemizi seven Prof. Dr. Serkan TOPALOĞLU’na yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 

 

Serkan TOPALOĞLU kimdir:

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesinden 1996 yılında mezun oldu. 2001 yılında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde uzmanlık eğitimini tamamladı. Doktor Topaloğlu  2007 yılında Doçent, 2012 yılında da Profesörlük unvanı aldı. 2005 yılında Hollanda Maastricht Üniversitesinde Kalp ritm bozuklarının tedavisi konusunda eğitim alan Prof. Dr. Serkan Topaloğlu  halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Yüksek ihtisas Hastanesinde görev yapmaktadır. Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nun özellikle kalp ritm bozukluklarının tedavisi ile ilgili uluslararası çalışmaları bulunmaktadır.  3 yıl süre ile TÜBİTAK-BİDEP  Yürütme kurulu üyeliği yapan Prof.Dr. Topaloğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!