Advert
Advert
Advert

Doğu Karadeniz’de En Fazla Sit Alanı Ordu ve Gümüşhane’de

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı "Kültürel Miras 2017" verilerine göre Doğu Karadeniz'de en fazla SİT alanı Ordu ve Gümüşhane'de yer alıyor. Rize'nin ise 9 SİT alanı bulunuyor

Doğu Karadeniz’de En Fazla Sit Alanı Ordu ve Gümüşhane’de
Doğu Karadeniz’de En Fazla Sit Alanı Ordu ve Gümüşhane’de admin

Kurumun web sitesindeki verilerde müzelere bağlı taşınmaz kültür varlıklarıyla ilgili istatistiklere göre Gümüşhane'de 23 arkeolojik sit alanı yer alıyor.

Doğu Karadeniz bölgesinde en fazla sit alanı 41 ile Ordu'da bulunurken, Gümüşhane 24 sit alanıyla ikinci sırada yer alıyor. Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon'un 21, Giresun'un 13, Rize'nin 9, Artvin'in 7, Bayburt'un 20 sit alanı bulunuyor.

İstatistik tablosunda ayrıca illerdeki müzelerin eser ve ziyaretçi sayıları da paylaşıldı. Buna göre Gümüşhane'de ki tek müze olan İkizevler Etnografya Müzesini 2017 yılında bin 209 kişi ziyaret etti. Toplam bin 186 eserin olduğu Gümüşhane İkizevler Etnografya Müzesinde 21 arkeolojik, 545 etnografik materyalin yanısıra 620 sikke yer alıyor.

Müzelere bağlı taşınmaz kültür varlıklarıyla ilgili verilere bakıldığında Gümüşhane'de 384 yapı yer alırken bunların 61'i sivil mimarlık örneği, 162'si dinsel, 109'u kültürel, 6'sı idari, 13'ü askeri, 2'si endüstriyel ve ticari, 12'si mezarlık, 1'i şehitlik, 18'i kalıntı olduğu anlaşıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!