Advert
Advert
Advert

Atmaca Karaca İle İlk Galibiyet Peşinde

Atmaca Karaca İle İlk Galibiyet Peşinde

Atmaca Karaca İle İlk Galibiyet Peşinde
Atmaca Karaca İle İlk Galibiyet Peşinde admin

Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günlerden geçen Çaykur Rizespor, ligin 5’inci haftasında sahasında Bursaspor’u konuk edecek. İlk 4 haftada Kasımpaşa ve Antalyaspor’a yenilen Akhisarspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile berabera kalan yeşil-mavililer 4 hafta sonunda sadece 2 puan topladı. Çaykur Rizespor evinde oynadığı 2 maçta ise 1 puan çıkarabildi. 

Konuk ekip Bursaspor ise lige Fenerbahçe yenilgisi ile başladıktan sonra Kayserispor, Konyaspor ve Beşiktaş ile berabere kalarak 4 haftada 3 puan topladı. Ayrıca iki takım bu sezon Süper Lig’de en çok top kapan üç takımdan ikisi oldu. (Ç.Rizespor-58, Bursaspor-50)

 

UMAR BURSASPOR’U BOŞ GEÇMİYOR

Çaykur Rizepspor’un sezon başında Osmanlıspor’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Aminu Umar’ın Süper Lig’de en çok gol attığı takım Bursaspor oldu. Umar, Bursaspor’a karşı çıktığı 6 maçta rakip fileleri 4 kez havalandırdı.

 

MUSA SAKAT, KORAY CEZALI

Çaykur Rizespor’da Bursaspor maçı öncesi Musa Çağıran’ın sakatlığı bulunuyor. Sağ dizinde menisküs yırtığı bulunan Musa’nın tedavisine devam ediliyor. Yeşil-mavililerde ayrıca Antalyaspor maçında kırmızı kart gören Koray Altınay da bu maçta forma giyemeyecek.

Konuk Bursaspor’da ise Emre Taşdemir ve Onur Atasaray’ın sakatlığı bulunurken Latovlevici ile Badji’nin durumu maç saatinde belli olacak.

 

TAKIMIN BAŞINDA KARACA OLACAK

Ligde oynanan son Antalyaspor maçında uzatmalarda yediği 2 golle mağlup olan Çaykur Rizespor’da teknik direktör İbrahim Üzülmez ile yollar ayrıldı. 

Üzülmez’in yerine teknik direktör arayışlarını sürdüren Çaykur Rizespor’da yerli ve yabancı birçok teknik direktör gündeme gelmesine karşın henüz bir isimle anlaşma sağlanamadı. Bu süreçte Çaykur Rizespor’da teknik direktörlük koltuğu altyapı sorumlusu Mehmet Ali Karaca’ya emanet edildi.

Karaca daha önceden de bu durumlarda takımın başına geçmişti. 2011-2012 sezonununda Çaykur Rizespor’un evinde Elazığspor’a 5-3 kaybetmesi sonucu teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın istifa sonrası takımın başına getirilen altyapı sorumlusu Mehmet Ali Karaca, 9 hafta galibiyet yüzü göremeyen yeşil mavililer ile 8 hafta rakiplerine yenilmeyen Kasımpaşa’yı İstanbul’da 2-1 mağlup edip galibiyet ve rakibinin yenilmezlik serisine son vermişti. Çaykur Rizespor yönetimi Mehmet Ali Karaca’yla yola devam etmeyip Giray Bulak ile anlaşmış ve sezonu Bulak yönetiminde tamamlamıştı. Karaca, 2013-2014 sezonunda 15 hafta ardı ardına galibiyet elde edemeyen Çaykurspor’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın takımdan ayrılması ile 21’inci haftada Çaykur Rizespor’un Gaziantepspor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyette teknik direktör olarak takımı sahaya çıkartmıştı.

 

31.KEZ KARŞI KARŞIYA GELİYORLAR

Çaykur Rizespor ile Bursaspor pazar günü 31’inci kez birbirlerine rakip olacaklar.

İki takım arasında bugüne kadar oyanan 30 maçta Çaykur Rizespor 12, Bursaspor ise 14 kez sahadan galip ayrıldı. 4 maçta berabere sona erdi.

Söz konusu maçlarda Çaykur Rizespor rakip fileleri 44 kez havalandırırken kalesinde de 40 gol gördü.

İki ekip son olarak Süper Lig’de 2016/2017 sezonunun 30’uncu haftasında Rize’de karşı karşıya geldi. Bu mücadeleyi Çaykur Rizespor tarihi bir farkla 6-0 kazandı.

İki ekibin Rize’de karşılaştıkları maçlarda Çaykur Rizespor’un üstünlüğü bulunuyor. Yeşil-mavililer evinde Bursaspor’u 11 kez yenerken 3 maçtan mağlup ayrıldı. 1 maçta da taraflar eşitliği bozamadı.

Pazar günü oynanacak müsabakının hakemi Suat Arslanboğa ise 9’uncu kez Çaykur Rizespor’un maçını yönetecek. Arslanboğa’nın yönettiği 8 maçta yeşil-mavililer 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!