Advert
Advert
Advert

Rize Toplum Yararın Çalışma İmkanı

İşkur Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize genelinde Milli Eğitime bağlı okullarda 9 ay süreli istihdam edilmek üzere 152 güvenlik personeli alımı için kayıtların yarın (Cuma) başlayacağını söyledi.

Rize Toplum Yararın Çalışma İmkanı
Rize Toplum Yararın Çalışma İmkanı admin

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, Toplum Yararına Program kapsamında Rize il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay görevlendirilmek üzere 152 güvenlik personeli alımı için başvuruların yarın (14 Eylül Cuma günü) başlayacağını ifade ederek, başvuruların 18 Eylül Salı günü sona ereceğini kaydetti.

Kiraz yaptığı açıklamada, başvuracak adayların başvurularını Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden şahsen ya da kurumun web adresi www.iskur.gov.tr üzerinden internet ortamında yapabileceklerini ve ilçelerde ikamet eden vatandaşların da başvurularını Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Hemşin, İkizdere, Kalkandere ve Pazar Belediye Başkanlıklarındaki hizmet noktaları ile Çayeli, Hemşin ve İyidere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarındaki hizmet noktaları aracılığıyla gerçekleştirebileceklerini belirtti.

İl Müdürü Kiraz, şahsen başvuruda bulunacak adayların başvuru sırasında güvenlik sertifikasını beraberinde getirmeleri gerektiğini ifade ederek, 152 kişilik kontenjan için alımların yüzde 100 noter kurası ile gerçekleşeceğini ve noter kurasının 20 Eylül 2018 Perşembe günü çekileceğini, programa katılmaya hak kazanacakların 24 Eylül 2018 ile 21 Haziran 2019 tarihleri arasında çalışacağını belirtti.

Bir kişinin aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden sadece birisine başvuru yapabileceğini kaydeden İŞKUR İl Müdürü Kiraz, “Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde başvuranlardan kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacağı, kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacak. Kura ile sadece asıl katılımcılar seçilecek. Belirlenen asıl katılımcılar dışındaki programa başvuran diğer kişiler yedek katılımcı olarak değerlendirilecektir." dedi.

Kiraz, açıklamasında TYP’ye katılma koşullarını ise şöyle açıkladı: “Başvuruda bulunacakların kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli ve malul aylığı almamak, açık lise ve açık öğretim öğrencileri haricinde öğrenci olmayanlar, iş akdi askıda olan mevsimlik işçilerle aktif güvenlik sertifikası olanlar kuruma başvuru esnasında sertifikalarını ibraz etmeleri (internet veya hizmet noktaları vasıtasıyla başvuru yapan adaylar kura sonucu hak sahibi olsalar dahi güvenlik sertifikalarını  ibraz edememeleri halinde programa işe girişleri yapılmayacaktır.) gerekmektedir. Erkek iş arayanlara 35 yaş sınırlaması yapılmayacaktır”

Kiraz, Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 60, Ardeşen ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 20'şer, Fındıklı ve Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 10'ar, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 15, Çamlıhemşin ve İyidere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 4'er, Derepazarı ve Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 3'er, İkizdere  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 2 ve Hemşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için 1 olmak üzere toplam 152 güvenlik personeli alımı yapılacağını kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!