Advert
Advert
Advert

Rize'de Yüzde 50 İş Garantili “Bilgisayar Destekli Muhasebe” Kursu Açılıyor

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında % 50 istihdam garantili “Bilgisayar Destekli Muhasebe” Kursu protokolü imzalandı.

Rize'de Yüzde 50 İş Garantili “Bilgisayar Destekli Muhasebe” Kursu Açılıyor
Rize'de Yüzde 50 İş Garantili “Bilgisayar Destekli Muhasebe” Kursu Açılıyor admin

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle, “Bilgisayar Destekli Muhasebe” konusunda işbirliği yöntemi ile %50 istihdam garantili mesleki eğitim kursu açılacak. Protokol, Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Fuat Çakmakçı ile Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hasan Kiraz arasında imzalandı.

Protokol sonrasında yapılan ortak açıklamada, “Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen eğitimin toplam süresi 38 fiili gün ve 304 saattir. Bunun, 200 saati teorik eğitim bölümünden, 104 saati uygulamalı eğitim bölümünden oluşacaktır. Başvurular 14 Eylül 2018 tarihine kadar Rize İşkur Müdürlüğü'ne veya İşkur web sayfasından "Mesleki Eğitim Kursları" başlığından yapılabilecek.

Kursa işsiz ve öğrenci olmayan, en az lise mezunu kişiler katılabilecek olup, kursiyerlerin %50'sinin en az 4 ay süre ile istihdamı sağlanacak. Kurs 24 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve 15 Kasım 2018 tarihinde sona erecektir.

Eğitimler hafta içi her gün 09.00 -17.00 saatleri arasında Vakıfbank yanında bulunan Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın hizmet binasındaki eğitim sınıflarında gerçekleştirilecek olup, eğitimler Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler tarafından verilecektir. Kurs sonunda yapılacak yazılı sınav sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.” Denildi.

Öte yandan muhasebe mesleğini tercih eden en az 16 yaşındaki gençlerin kursa katılmaları talep edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!