Advert
Advert
Advert

"Futbolun gelişmesi için olan parayı paylaşan güruh var"

Samsunspor Kulübü Başkanı İsmail Uyanık: "Türkiye'de son dönemde paraları kazanan menajerler, dürüst olmayan, bunlarla iş birliği yapan bir kısım yönetici ve spor hukukçuları var" - "Bu karanlık durum devam ettiği müddetçe bu kötü niyetli insanlar para kazanmaya, Türk futbolunun sırtından kan emmeye devam edecek"

admin

TFF 2. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı İsmail Uyanık, "Türkiye'de son dönemde paraları kazanan menajerler, dürüst olmayan, bunlarla iş birliği yapan bir kısım yönetici ve spor hukukçuları var. Bunların hepsi, Türk halkının ve hükümetin, futbolun gelişmesi için öngördüğü parayı paylaşan güruhtur." dedi.

Uyanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk futbolunun bazı menajer ve spor hukukçuları tarafından kuşatıldığını ileri sürdü.

Samsunspor'un borçları nedeniyle transfer tahtasının kapalı olduğunu, bunu açmak için eski futbolcularla görüşmeye başladıklarını hatırlatan Uyanık, "Biz oyuncularla görüşmeler yapıyoruz. Alacaklarının bir kısmını ödeyerek diğer kısımları için taksitlendirme yaparak anlaşmaya gidiyoruz ama bazı menajer ve spor hukukçuları devreye girerek bu anlaşmaları bozmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Transfer tahtasının açılması için kimsenin bir kuruş indirim yapmadığına dikkati çeken Uyanık, şöyle devam etti:

"Bu işi iş edinmiş bir avukat güruhu var. Bunlar Samsunspor'un bütün sıkıntılı işlerindeki isimler. Bunlar senelerdir Samsunspor ve futbolcuların üzerinden davalar alarak bu işi yapıyor. Samsunspor'un şirket olduğunu duyunca teşekkür ettiklerimiz haricindeki hiçbir alacaklı, hiçbir futbolcu bir kuruş inmedi. Eğer Samsunspor küme düşse veya şirket olmasa, tahtasını açtırmak gibi bir kaygı taşımasa bu insanların hiçbiri paralarını alamayacaktı. Ne yurt dışındakiler, ne de yurt içindekiler."

Eski Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren'in kendi döneminde hukuku olan yabancı futbolcularla anlaşmaya çalıştığını anlatan Uyanık, şunları kaydetti:

"Avukat ise devreye girip anlaşmalarını bozdurmaya çalıştı. Türkiye'de son dönemde paraları kazanan menajerler, dürüst olmayan, bunlarla iş birliği yapan bir kısım yönetici ve spor hukukçuları var. Bunların hepsi, Türk halkının ve hükümetin, futbolun gelişmesi için öngördüğü parayı paylaşan güruhtur. Bunu da ancak şirketleşme yoluyla ortadan kaldırabiliriz. Bu karanlık durum devam ettiği müddetçe bu kötü niyetli insanlar para kazanmaya, Türk futbolunun sırtından kan emmeye devam edecek."

İsmail Uyanık, Samsunspor'un geçmiş yıllarda avukat hataları yüzünden mükerrer paralar ödediğini dile getirerek, "35 yaşındaki oyuncular futbol oynamadan bu fakir şehrin parasını sömürmeye devam etti. Futbol oynamıyor, 3 senelik sözleşme yapıyor, gidip memleketi Brezilya'da yatıyorlar. Her sene 400-500 bin avro ile gününü gün ediyorlar. Bütün bu eksiklikler kulübün kurumsal olmamasından kaynaklanıyor. Biz eski başkan ve yöneticilerin 5 kuruşunu almamasının peşindeyiz. Bu taraftan da kürekle menajerlere, avukatlara, hak etmeyen oyunculara para dağıtıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!