Advert
Advert
Advert

Pazarlamada Video Dönemi Çoktan Başladı!

Dijital pazarlamada dengeler daimi olarak değişiyor. Çünkü kullanıcı deneyimleri değişiyor ve tüm dijital pazarlama stratejileri de bu doğrultuda yenileniyor.

Pazarlamada Video Dönemi Çoktan Başladı!
Pazarlamada Video Dönemi Çoktan Başladı! Hakkı DUMAN

Dijital pazarlamada dengeler daimi olarak değişiyor. Çünkü kullanıcı deneyimleri değişiyor ve tüm dijital pazarlama stratejileri de bu doğrultuda yenileniyor. İçinde bulunduğumuz dönemde ise dijital pazarlamanın yıldızı online video oldu. Artık video pazarlama dönemine geçmenizin vakti çoktan geldi. Çünkü pek çok istatistik de gösteriyor ki, pazarlamada en etkin yöntem video kullanmak oluyor.

Pazarlamada video kullanımı, satışları doğrudan arttırıyor. Herhangi bir ürün hakkında video izleyen insanların % 74’ünün o ürünü satın aldığı araştırma sonuçlarına yansıdı. Aynı zamanda videonun marka ile tüketici arasında bir bağ oluşmasını sağladığı da anlaşıldı. Sadece bu veriler dahi dijital pazarlamada video kullanmanın ne denli önemli olduğunu tek başına ortaya koyuyor.

Dijital Pazarlamada Hangi Video Kullanılmalı?

Aslında pazarlamada farklı video türlerinin kullanılması gerekiyor. Sadece ürün tanıtım videosu ile istenen başarı grafiğini yakalamak güç olabilir ya da süreci uzatabilir. Ürün tanıtım videolarının fayda videoları y da infografik videolar gibi farklı video türleri ile de desteklenmesi gerekiyor. Bu arada müşteri memnuniyet videolarının satışları ciddi düzeyde yükselttiği de çeşitli araştırmalara yansıdı. Bu nedenle markaların müşteri memnuniyet videolarına da daha fazla yer ayırması gerekiyor.

Her markanın video için profesyonel destek alması da büyük önem taşıyor. Çünkü pazarlamada kullanılabilecek videoların, tüketicilerin beklentilerine yanıt verir nitelikte olması gerekir. Bu durumda video çekimi, montajı gibi aşamaların da profesyonel pazarlama tekniklerine uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi zorunluluğu ortaya çıkıyor. İşte profesyonel video desteği tam da bu noktada önemini ortaya koyuyor.

Çok sayıda marka Vimark gibi dijital pazarlama alanında profesyonelleşmiş firmalardan yardım alıyor. Video hazırlanması ve stratejilere uygun bir şekilde bu videoların sanal ağda yer almasının sağlanması noktasında başarılı bir ekiple hizmet veren Vimark, çok sayıda dijital pazarlama stratejisinde bu başarısını kanıtladı.

Event çekimleri ve dijital reklam çekimleri gibi alanlarda da hizmet veriyor. Sadece video hazırlanmasında değil pazarlama kanalında da çeşitli hizmetler sunabiliyor. Bir anlamda dijital pazarlamada video kanadının tamamen bu ekip tarafından yürütülmesi için de Vimark’tan destek alınabiliyor. Siz de video pazarlama alanında aktif bir çalışma yaparak satışların doğrudan artmasını sağlayabilirsiniz. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!