Advert
Advert
Advert

Baba Reis Ekrem Orhon 35. Ölüm Yıldönümünde Anıldı

’Rize’nin Baba Reisi’ olarak bilinen Eski Belediye Başkanı merhum Ekrem Orhon’un 35. ölüm yıldönümü dolayısıyla Rize Kalesi’nde bulunan kabri başında anma merasimi düzenlendi.

Baba Reis Ekrem Orhon 35. Ölüm Yıldönümünde Anıldı
Baba Reis Ekrem Orhon 35. Ölüm Yıldönümünde Anıldı admin

Rize Belediyesi tarafından merhum Ekrem Orhon’un Rize Kalesi'nde bulunan kabri başında düzenlenen anma törenine AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı, Merhum Ekrem Orhon’un Torunları Google Başkan Yardımcısı Yonca Dervişoğlu ve Eğitimci Yeşim Dervişoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaptığı konuşmada, Baba Reisi rahmetle andıklarını ifade ederek, “Bazı insanlar geldikleri yerlere, geldikleri konumlara çok farklı izler bırakarak veda ediyorlar. Ama içlerinden bazıları hakikaten çok farklı izler bırakıyorlar. Onlara ne kadar saygı göstermemizin düşüncesi içerisine giriyoruz. Tabi Baba Reisin hayatında da çok önemli dönüm noktaları var.” dedi.

Merhum Ekrem Orhon’un en önemli hayallerinden birinin Rize’ye bir liman kazandırmak olduğunu kaydeden Avcı, “Ve şimdi ikinci daha büyük bir liman inşa etmek için çabalıyoruz. Rize’yi İspir’e bağlayan Erzurum’a bağlayan Ovit tünelinden bahseden bir belediye başkanımız vardı. Şimdi onun vizyonuna şapka çıkartıyoruz. İnşallah aradan belki 30 40 yıl geçmesine rağmen onun ufkundan gidecek olanlar var. O yüzden bugün çok değerli çok büyük bir insanı anıyoruz. Bugün 3 bin dönümlük dolgu imar planı yaptık. Eğer Ekrem Orhon olmasaydı belki de bizim aklımıza gelmeyecekti. Biz milletvekili olarak bu planları desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Dolayısıyla hem kişisel ilişkiler, hem de Rize’ye kattıkları babında her dönem saygıyı hak edecek bir belediye başkanını rahmetle anıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise yaptığı konuşmada; “1936 yılında Ovit Tüneli ile ilgili yurtdışında yüksek lisans yaptı rahmetli belediye başkanımız. Bu bakış açısı Rize’ye döndükten sonra ona çok büyük bir ufuk açtı. Rizeyle ilgili projelerini birbir gerçekleştirmek istedi. O zamanın şartlarında o zamanın teknolojisi tabi az biraz engel oldu ama dikkat çekmişti. Neyse ki çok şükür sayın Cumhurbaşkanımız Merhumun rüyası hayali olan büyük bir çalışmaya, Ovit tüneline başladı. Merhum belediye başkanımızın mevkisinde olmak bizim için onur ve kıvanç verici bir duygudur.Burada şunu belirtmek istiyorum; Rize Belediyesi olarak da bu projelerin üstüne katılımlar ve birçok daha proje yaplmaktadır. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içerisinde özellikle bugünlerde Rize’nin planlanlamasını yapıyoruz. 2053 Rize’sinin planlamasını yapıyoruz. İnşallah bundan sonra 30 yıllık planların yapılmasında ve çalışmaların ortaya konmasında da elimizden geleni yapacağız. Bugün maalesef şehrimizin planlamasına bakarsak gördüğümüz Çin Seddini belki gelecek kuşaklar belki daha farklı noktalara taşıyacaklar.” dedi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından program Kurra Hafız Mustafa Türüt’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Müftü Yardımcısı Naci Çakmakçı’nın dualarıyla sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!