Advert
Advert
Advert

Rize ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerine sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Rize ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı
Rize ve Çevresi İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı admin

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’den yapılan açıklamada bu akşam saatlerinden itibaren Pazartesi gününe kadar Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği ifade edilerek, toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani, sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Açıklamada, “Yurdumuz halen Basra Alçak Merkezi ile iç ve doğu kesimlerde etkili olan sıcak havanın etkisi altındadır. Hava sıcaklıkları iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyretmektedir.

Bu akşam (12.07.2018 Perşembe) saatlerinden itibaren ülkemizin bakırköy escort kuzeydoğu kesimlerinin serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin edilmektedir. Akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında başlayacak sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların 16.07.2018 Pazartesi gününe kadar Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla etkili olacağı beklenmektedir.

Bölgede görülecek yağışların, üç günlük periyotta Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında (Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) toplamda 100-200 kg/m2 yağış bırakacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ani, sel, su baskını, yıldırım ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kuzeydoğu kesimlerdeki serin ve yağışlı hava neticesinde hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey ve doğu kesimlerde azalacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir.” Denildi.

rize yağış uyarı
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!