Advert
Advert
Advert

KOSGEB' ten Yerli Ve Yeni Makine Desteği

KOSGEB' ten Yerli Ve Yeni Makine Desteği

KOSGEB' ten Yerli Ve Yeni Makine Desteği
KOSGEB' ten Yerli Ve Yeni Makine Desteği admin

ilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, KOSGEB’de düzenlenen Yerli ve Yeni Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Tanıtım Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Özlü, “Bugün açıklayacağımız destek programı ve diğer desteklerimizin ortak hedefi; Türkiye’nin teknoloji üretmesi ve ürettiği teknolojiyi ihraç etmesidir. Bu nedenle; KOBİ’lerimizi yüksek teknoloji ile buluşturuyoruz” dedi.

“KOSGEB’in Destek ve Teşvik Mekanizmasındaki Temel Önceliği; İmalat Sanayi ve Yüksek Teknolojidir”

Bakan Özlü konuşmasına şöyle devam etti;

“KOSGEB’in yeni vizyonu kapsamında; özellikle imalat sanayimizi teknoloji odaklı bir biçimde destekliyoruz. Bundan sonra, KOSGEB’in destek ve teşvik mekanizmasındaki temel önceliği; imalat sanayi ve yüksek teknolojidir. Bu çerçevede, KOSGEB’in sunduğu destek ve teşvik mekanizmalarını, teknoloji üreten KOBİ’lerimiz üzerinde yoğunlaştırıyoruz. KOBİ’lerimizi “yerli üretime” teşvik ediyoruz. KOBİ’lerin ARGE ve yenilik faaliyetlerini destekliyoruz. İhracatımız içindeki yüksek teknolojili ürünlerin payını, yüzde 20 seviyesine çıkarmak için, bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz.”

“İşletmelerimize 450 Milyon Lira Kredi Hacmi Oluşturacağız.. 100 Milyon Lira Tutarında Faiz Desteği Sağlayacağız”

“Bugün açıklayacağımız ‘Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği’ Programı; üretim tabanlı ekonomik büyüme için atılmış önemli bir adımdır” diyen Bakan Özlü, şunları söyledi;
“Bildiğiniz gibi; 2016 yılında da, aynı destek programını işletmelerimizin hizmetine sunmuştuk. 2016 yılındaki Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programından; 1.088 işletmemiz faydalanmıştı. Program kapsamında; 472 milyon Lira kredi kullandırılmış ve 95 milyon lira faiz desteği KOSGEB tarafından karşılanmıştı.


Bugün açıklayacağımız yeni destek programımızla; işletmelerimize 450 milyon lira kredi hacmi oluşturacağız. 100 milyon lira tutarında faiz desteği sağlayacağız. İşletme başına sağlanacak kredi faiz desteğinin üst limitini, 300 bin lira olarak belirledik. Kredi vadesinin ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli olmak üzere, toplam 36 ay olarak belirlenmiştir. Makine Teçhizat Kredi Faiz Destek Programımız için, Haziran ayı içinde başvuru alacağız. KOSGEB veri tabanına kayıtlı, imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan işletmelerimiz; başvuru yapabilirler.
 
Yerli ve Yeni Makina ve Teçhizat Desteği İle Hem Kobi’lere Hem De Yerli Makine İmalatına Destek

Verilecek destekle ilgili yerli ve yeni vurgusu yapan bakan Özlü; “burada önemli bir koşulun altını çizmek istiyorum: İşletmelerimize; alım yaparken, ‘yerli ve yeni’ makine ve teçhizatları tercih etmeleri şartını getiriyoruz. Yani; biz bu destek programımızla, yerli ve yeni makine ve teçhizat alımına destek vereceğiz. Sanayinin ve KOBİ’lerimizin çarklarını, yerli makinelerimizle döndüreceğiz. Ekonomimizin bağışıklık sistemini, yerli ürünlerimizi destekleyerek güçlendireceğiz.” diye konuştu.

“Bu Programla, Bir Yandan Kobi’lerimize Destek Olurken, Diğer Yandan Yerli Makine İmalatına Da Destek Oluyoruz”

Bir ülkenin gücünün, KOBİ’lerinin gücüne bağlı olduğunun altını çizen Bakan Faruk Özlü, “Güçlü KOBİ, güçlü sanayi, güçlü üretim ve güçlü Türkiye için; yerli ve milli teknolojileri desteklemeye devam edeceğiz. Destek Programımızın şartlarından biri olan ‘yerli ve yeni’ makine alımı; işte bu yüzden çok önemlidir”  dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı;


“Biz bu programla, bir yandan KOBİ’lerimize destek olurken, diğer yandan yerli makine imalatına da destek oluyoruz. Çünkü; Makine sektörü olmadan, sanayileşmeden bahsedemeyiz. Makine varsa, sanayileşme vardır. Makine varsa, üretim ve katma değer vardır. Dengeli ve istikrarlı bir ekonomi için, güçlü bir makine sanayinin varlığı şarttır. Makine sektörünün üretim ve istihdam büyüklüğü, sanayileşmenin temel göstergelerinin başında gelmektedir. Ülkemiz; son yıllarda makine imalatı ve ihracatında çok önemli mesafe almıştır. 2017 yılında, bir önceki yıla göre % 15 artışla; 6,1 milyar dolarlık makine ihracatı gerçekleştirdik. Makine sektörümüzün daha da büyümesi için, elimizdeki tüm enstrümanları harekete geçirmeye devam edeceğiz. Bugün müjdesini verdiğimiz, ’Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programının’, tüm KOBİ’lerimize, yerli makine imalatçılarımıza ve sanayimize hayırlı olmasını, bereket getirmesini diliyorum. Bunun gibi birçok destek paketine imza atan KOSGEB Başkanımıza, yöneticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!