Advert
Advert
Advert

Yeşilay Rize'den Katip ve Mübaşir Adaylarına Bağımlılık Dersi

Yeşilay Derneği Rize Şubesi, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezinde eğitim alan mübaşir ve katip adaylarına sigara bağımlığının zararları semineri verdi.

Yeşilay Rize'den Katip ve Mübaşir Adaylarına Bağımlılık Dersi
Yeşilay Rize'den Katip ve Mübaşir Adaylarına Bağımlılık Dersi admin

"Tütün Bağımlılığının Zararları" konulu seminere konuşmacı olarak Yeşilay Rize Şube Başkan Yardımcısı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt katıldı.

Türüt, eğitim merkezinin konferans salonunda adaylara bağımlılığın sağlık, ekonomik, sosyal yönden zararları, bağımlılıktan kurtulmanın yolları ve bağımlılığın önlenmesi konusunda bilgiler verdi.

Dünyada özellikle sigara kullanma yaşının 12'lerin altına indiğine dikkat çerken Türüt, "Sigara üreticilerinin en büyük hedefi gençlik. Bu nedenle önleyici tedbirler ve destek son derece önemli. Gençler sigara tüketilen ve teşvik edilen ortamlardan uzak tutulmalı. Öğretmenler ise öğrencileri için doğru model olmalı." dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Türüt, "Sizin en büyük düşmanınız 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek size kötü alışkanlıklara çağıran kişidir. Bu tür tekliflere 'Hayır' diyerek oradan uzaklaşmayı ihmal etmeyin. Doğru arkadaş çevreleri ile doğru işlerde buluşun. Sizin geleceğiniz bu ülkenin geleceğidir." şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Türüt, sigaranın bir çok hastalığın temel nedenlerinden olduğunu vurgulayarak, bir çok kanser çeşidine neden olduğunu, damar tıkanıklığı, gastrit, ülser, ciltte yaşlanma, gelişim bozukluğu, gebelerde erken doğum ve çocukta sağlık sorunları, annede sütün kesilmesi, sağlıklı hücrelerin ölmesine neden olduğunu kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!