Advert
Advert
Advert

Cumhurbaşkanı Erdoğan Chatham House'da

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Chatham House'da düzenlenen etkinlikte konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Chatham House'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan Chatham House'da admin

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

DÜNYANIN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ
"Suriye'de yıllardır gözlerinin ününde çocukları katledilen annelere bakıp da dünyanın çivisi çıktı demekten başka ne söylenebilir?

Shakespeare bugün hayatta olsa ve Hamlet isimli eserini yeniden yazsa, Prens Hamlet'e yine aynı şeyi söyletirdi; 'Dünyanın çivisi çıkmış.'

Uluslararası toplum henüz terörle mücadelede ortak hareket etmeyi başarmadı. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği konusunda en samimi ülkedir.

YPG İLE MÜCADELEMİZDE KARŞIMIZA MÜTTEFİKİMİZ ÇIKIYOR
DAEŞ'e en büyük darbeyi biz vurduk. DEAŞ'la mücadelede en etkili operasyonu Türkiye yapmıştır. 6 bin 200 kişiyi sınır dışı ettik.

Bizim karşımızda bir başka terör örgütü daha var. PYD/YPG teröristlerine karşı mücadelemizde karşımıza güya müttefikimiz çıkıyor.

Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği konusunda en samimi ülkedir. Sınırlarımızdaki 3.5 milyon Suriyelinin evlerine dönebilmesinin yolu bu ülkenin tekrar güvenli hale gelmesidir. Suriye topraklarında Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlere mülteciler dönerken, müttefiklerimizin desteklediği terör örgütlerinin kontrolündeki yerlere dönen yoktur. Siz bakmayın, bu terör örgütünün Kürt kimliğini istismar ettiğine, bunun içerisinde birçok Batı ülkesinden isimlerde vardır.

Sığınmacılar için 31 milyar dolar harcadık. Sığınmacılar için AB ve diğer kurumlardan ciddi bir destek alamadık.

MESELE KÜRT MESELESİ DEĞİL
Kobani denilen bölge YPG/PYD terör örgütlerinin kontrolünde. İsmi üzerinden Ayn El Arab bir Kürt bölgesi değildir. Ama bu bölgenin halkı ülkemizde Şanlıurfa ilinde yaşıyor. Mesele Kürt meselesi değil terör meselesidir.

İADELERİNİ BEKLİYORUZ
Biz terör örgütleriyle mücadelemizi ilkeli şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz. Kararlı mücadelenin hedeflerinden biri de FETÖ'dür. Bu örgütün ihtirasları tüm dünyayı tehdit edecek sapkınlıklara sahiptir. Ülkemizde davalar açılmıştır. İngiltere dahil bütün ülkelerden sınırları içindeki örgüt üyelerinin ülkemize iadesini bekliyoruz.  

Kudus'ün statüsünü değiştirmeye yönelik adımlar tüm itirazlara rağmen bugün hayata geçiriliyor.

Filistin'de sadece son birkaç haftada yaklaşık 50 kişinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü, evlerine geri dönmekten başka talebi olmayan 1000 civarı insanı vurulduğunu görüp başka bir şey söylemek mümkün değildir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!