Advert
Advert
Advert

Çayeli Bakır’dan ‘Temel Madencilik Eğitimi’

Çayeli Bakır’ın sosyal sorumluluk bilinciyle yürüttüğü ve bu yıl 8’incisi düzenlenen, “Temel Madencilik Eğitimi” programı başarıyla tamamlandı. Eğitim kapsamında, Madencilikte İlk Yardım, Kaldırma-Yükleme, İş Kamyonu, Mekanize Metal Madenciliği ve Bakımı konularındaki eğitim programına katılanlar, sertifika almaya hak kazandı

Çayeli Bakır’dan ‘Temel Madencilik Eğitimi’
Çayeli Bakır’dan ‘Temel Madencilik Eğitimi’ admin

Çayeli Bakır’ın Madenli beldesi sakinlerine yönelik gerçekleştirdiği meslek edindirme projelerinden olan “Temel Madencilik Eğitimi”nin 8’incisi tamamlandı. İlk yardım, platform, mekanize metal madenciliği ve iş makinası bakımı, kamyon kullanımı alanlarında 3 ay süren eğitimler sonunda, 14 kişi daha sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika töreninde konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyesi ve Çayeli Bakır Toplum Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Toplum Danışma Kurulu'nun tavsiyelerinden birinin bu tür eğitimlerin verilmesi olduğunu belirterek, Çayeli Bakır’ın madencilikte eğitim misyonu üstlendiğini gördüklerini ve bunun devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.

Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı ise Çayeli Bakır’ın yöreye sağladığı katkılardan en önemlisinin mesleki yeterlilik olduğunu, sertifika alan kişilerin burada ve diğer bölgelerde işe girmelerinin çok daha kolay ve hızlı olduğunu ve bundan çok memnun olduklarını belirtti.

Kurulduğu günden bu yana faaliyetlerini sosyal sorumluluk bilinciyle sürdürdüklerini belirten Çayeli Bakır Genel Müdür Vekili Murat Güreşçi, “Meslek edindirme amacıyla bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiğimiz ‘Temel Madencilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitimle komşularımızın özellikle de gençlerimizin yeteneklerini geliştirmelerinin ve iş hayatına atılmalarının bölgemize büyük değer katacağına inanıyoruz” dedi.

Bugüne kadar düzenlenen eğitimlerle 86 kişi ‘Temel Madencilik’te mesleki lisans sahibi olurken; eğitime katılanların yüzde 79’u başta Çayeli Bakır’da olmak üzere madencilik sektöründe istihdam edildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!