Advert
Advert
Advert

Çalışma izni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışma izni Başvurusu Nasıl Yapılır?
Çalışma izni Başvurusu Nasıl Yapılır? Hakkı DUMAN

Çalışma izni farklı ülkelerde çalışmak isteyen kişiler için oluşturulmuştur. Bu başvuru için gerekli oldukça fazla şart bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan kişilerin aynı zamanda dikkat etmesi gereken birçok hususta bulunmaktadır. Birçok kişi internet üzerinden arama ile çalışma izni başvurusu nasıl yapılır? konusu hakkında sonuçlara ulaşarak bilgi edinmektedir.

Öncelikle bu başvurunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir iş yeri veya işletme üzerinden yapılması gerekmektedir. Her yıl binlerce kişi bu şekilde çalışma izni almak ve farklı ülkelerde çalışmak için bu başvuruları yapmaktadır. Aralarından sadece küçük bir kısmı çalışma izni alarak yabancı ülkelerde çalışmaya başlamaktadır.

Çalışma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çalışma izni başvurusu yapılacak olan ülke Türkiye ise bunun için işveren veya bir işletmenin sahibi olan kişi olunması gerekmektedir. Yabancılara Türkiye’de istedikleri herhangi bir yerde çalışmalarına olanak sağlayacak bir izin mevcut değildir. Yabancıların Türkiye için işveren olmaksızın kendi başlarına herhangi bir yerde başvuru yapmalarına olanak yoktur. Yabancı kişilerin başvuruları, ülkelerinde bulunan ilgili Türkiye dış temsilciliklerine yapmaları gerekmektedir. Başvurudan hemen sonra işleme alınarak başvuru ve onay süreci sonuçları belli olmaktadır. Bu başvurularda iş sözleşmesi, davet mektubu ve gerekli diğer belgeler sunulmaktadır.

Başvurunun onay alması durumunda yabancı kişiye verilecek referans numarası, Türkiye’de bulunan iş verilene iletilerek bilgilendirilir. İş veren ise 10 gün içerisinde bu referans numarası ile çalışma izni başvurusunda bulunmalıdır. Bu başvuru online bir şekilde gerçekleştirilmekte olup formun kopyası hem iş veren hem de işi alacak kişi tarafından imzalanmalıdır. Bu belgelerin tekrar 10 iş günü içerisinde bakanlıklara iletilmesi gereklidir. Kontrollerden sonra çalışma izni tamamen verilmektedir.

Türkiye’de bulunan kişilerde farklı ülkeler için çalışma izni başvurusunda bulunmaktadır. Bu şekilde birçok kişi başvuru yapmakta ve farklı ülkelerde çalışma izni alarak bu izinle çalışmak istemektedirler. Her ülkenin çalışma izni ile yabancı kişileri bünyesine alma şartları farklılık göstermektedir. Türkiye için gerekli olan şartlardan biraz bahsettik. Bu şartlar genel olarak diğer ülkeler ile benzerlik göstermektedir. Fakat farklı ülkeden bir kişi il evlenenlerin durumları biraz farklıdır.

Bütün bu belgelerde ve şartlarda farklılıklar bulunmaktadır. Bu şekilde bir süre evli kalan kişiler eşinin bağlantılı olduğu ülke için çalışma ve yaşama iznini çok kolay bir şekilde alabilmektedir. Yabancı ülkeler için çalışma izni başvurusu internet ortamında formlar ile yapılabilmektedir. Çalışılacak yabancı ülkenin Türkiye’de bulunan konsolosluğu aracılığı ile başvurularda alınabilir.

Ayrıca buralardan detaylı bilgi ve gerekli olan belgelerde öğrenilebilmektedir. Başvuru formunda istenilen bilgilerin ve belgelerin eksiksiz bir şekilde sunulması oldukça önemlidir. Eksik ve hatalı girilen bilgiler başvurunun olumsuz sonuçlanmasına sebebiyet vermektedir. Yapılan çalışma izni başvurularının birçoğu bu nedenden dolayı geçersiz sayılmakta ve birçok kişi boşyere bu izinlerden mahrum kalabilmektedir.

çalışma izni başvurusu çalışma izni
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!